Nieuws

> Associate degree Academie per september van start in Roosendaal

Associate degree Academie per september van start in Roosendaal

Afbeelding folder Associate Degree

In september openen de deuren van de nieuwe Associate degrees Academie (AdA) in Roosendaal. Hier starten na de zomer in ieder geval zeven voltijd Associate degree opleidingen: Business, Engineering, Finance, Health & Social Work, ICT, Logistiek en Management. AdA is een samenwerking van Avans Hogeschool, HZ University of Applied Sciences, ROC West-Brabant en Scalda.

Nieuwe locatie 
In Roosendaal is hard gewerkt aan een prachtig nieuw lesgebouw. Dit is het voormalige pand van de Belastingdienst aan het Mill Hillplein 1. Je vindt hier geen traditionele klaslokalen, maar open studieruimtes met flexibele werkplekken. Benieuwd? Kijk alvast even binnen via BN De Stem.

Aanmelden 
Voor de Ad-opleidingen Accountancy, Bedrijfskunde, Engineering Health & Social Work, Informatica, Logistiek en Management kun je je al aanmelden. Dit doe je via Studielink. AdA wacht nog op toestemming van het ministerie van OC&W om dit najaar ook met HRM, Marketing en Ondernemen te mogen starten.

Meer informatie 
Bekijk alle informatie over de opleidingen en de toelatingseisen op www.ad-academie.nl of klik hier. 

Over Associate degrees 
Een Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding die sterk gericht is op de praktijk. Dat maakt de opleiding geschikt voor mbo 4-studenten die willen doorstuderen, maar ook voor de praktische havist. Het niveau zit precies tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelor. De Ad-opleidingen worden door het hbo, het mbo en het bedrijfsleven samen ontwikkeld. Ze sluiten daarom goed aan op zowel de praktijk als op een vervolgopleiding.