> Brabant leert, juist nu!

Brabant leert, juist nu!

“Liggen je werkzaamheden momenteel stil en zit je daarom thuis? Of is je contract beëindigd? Maak gebruik van het moment en kom tot bezinning.” Op deze wijze roept het op 15 april jl. gelanceerde online platform ‘Brabant Leert’ Brabanders op om zich juist nu, tijdens de crisis, te blijven ontwikkelen. Het digitale cursusaanbod dat via de site toegankelijk is, sluit aan bij de (veranderende) vraag van het Brabants bedrijfsleven.

Gratis online cursussen

Bezoekers van ‘Brabant Leert’ krijgen toegang tot een breed aanbod van online cursussen. Deze worden aangeboden door online aanbieders, branche-organisaties en het beroepsonderwijs. Voorbeelden zijn minicolleges van Fontys Hogeschool, een EHBO-cursus of andere training voor de zorg, technische bijscholingscursussen of alle ins en outs van Word en Excel. Het overgrote deel van de cursussen is gratis. De vijf Brabantse Leerwerkloketten zijn actief betrokken bij ‘Brabant Leert’. Zij zorgen voor online ondersteuning bij het vinden van de juiste cursus. VNO-NCW betrekt de werkgevers actief.

‘Brabant Leert’ is onderdeel van het Brabantse Actieplan Arbeidsmarkt. Vanwege de coronacrisis is het versneld beschikbaar gesteld. ‘Brabant Leert’ blijft het aanbod vernieuwen en vergroten.