Nieuws

> Cursus "Digisterker: Online in contact met de overheid" bij CODA Apeldoorn

Cursus "Digisterker: Online in contact met de overheid" bij CODA Apeldoorn

GRATIS cursus voor uitkeringsgerechtigden en minima in de Gemeente Apeldoorn!!!! Leer in 4 ochtenden alles over online contact met de overheid

Digisterker is een laagdrempelige cursus digitale vaardigheden voor de burgers van de gemeente Apeldoorn. In deze cursus leren deelnemers alles over het aanvragen en gebruiken van DigiD, inloggen op de digitale berichtenbox van de overheid, belastingsdienst, verzekeraars etc.Zo kunt u bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag online aanvragen maar ook werk zoeken, een afspraak met de gemeente maken, zorgaanbieders zoeken of een verhuizing doorgeven.
Ook Gemeente Apeldoorn gaat steeds meer digitaal communiceren en wil graag dat iedereen hier gebruik van kan maken. Voor iedereen die dit moeilijk vindt om dit soort zaken online te regelen of hier graag meer over wil weten biedt Gemeente Apeldoorn aan haar inwoners aan om deel te nemen aan deze cursus (GRATIS voor uitkeringsgerechtigden en minima)

Cursusinformatie

In vier ochtenden (09.30 tot 11.30 uur) leren de deelnemers niet alleen hoe ze hun DigiD kunnen aanvragen en gebruiken, ze leren ook hoe ze hiermee op (gemeentelijke) overheidswebsites kunnen inloggen en daar de informatie kunnen vinden. Daarnaast wordt verteld hoe ze Regelhulp en de berichteninbox van de Belastingdienst kunnen gebruiken. De verschillende onderdelen worden aan de hand van het werkboek stap voor stap uitgelegd en met de oefeningen kunnen de deelnemers zelf aan de slag; dit werkboek mag uiteraard mee naar huis genomen worden. Het cursusmateriaal is geschikt voor cursisten met een taalniveau B1.

Data

De cursus vindt in maart plaats op dinsdag 6, 13, 20 en 27 maart. 

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor deze cursus, stuur dan een mail naar Elske de Jong (e.dejong@coda-apeldoorn.nl) onder vermelding van ‘Digisterker’; Ook krijgen mensen uit de doelgroep een brief waar men op kan reageren.

Kosten

Geen kosten voor uitkeringsgerechtigden of minima. Let op! Vol=Vol (maximaal 100 aanmeldingen)

Uiteraard zijn alle burgers welkom, zij betalen echter een kleine bijdrage.
CODA leden betalen € 22,50 en niet-leden betalen € 27,50; dit is inclusief werkboek en koffie/thee. Uw aanmelding is definitief nadat u de betaling per pin betaald heeft.

 

Overig

Belangstellenden van andere gemeenten kunnen zich overigens melden bij hun eigen bibliotheek. Bijna alle bibliotheken bieden deze training aan.

Prijs varieert van 22 tot 30 euro, afhankelijk van het feit of je een abonnement hebt.