> Duaal leren

Duaal leren

Duaal leren is een traject waarin iemand werken en leren combineert. Naast het uitvoeren van werkzaamheden of het lopen van een stage bij uw organisatie, gaat uw (toekomstige) werknemer één of twee dagen per week naar school. Hij of zij is bij u in dienst en staat tegelijkertijd ingeschreven als student bij een MBO- of HBO-opleiding. Door leren en werken te integreren doet uw (toekomstige) werknemer al tijdens de opleiding ervaring op en kan hij of zij de geleerde kennis direct toepassen in de praktijk.

Voor wie?

Duale leertrajecten zijn bedoeld voor werknemers die willen blijven leren, maar dat graag combineren met werken. Verder is duaal leren geschikt voor werknemers die in het verleden hun school niet afmaakten of niet de juiste diploma’s behaalden, maar die wel waardevolle werkervaring hebben opgedaan.

Hoe werkt het?

Een duale opleiding aanbieden binnen uw eigen bedrijf is alleen mogelijk wanneer u een erkend leerbedrijf bent. Wilt u erkend leerbedrijf worden? Neem contact op met het kenniscentrum voor uw branche en vraag naar uw regionale contactpersoon. Op de website van s-bb vindt u de lijst van Kenniscentra Beroepsonderwijs.  Let op: per 1 augustus 2015 worden de taken van de huidige 17 kenniscentra overgeheveld naar S-BB.