werkzoekende

> Ervaringscertificaat (EVC)

Ervaringscertificaat (EVC)

EVC staat voor Erkenning Verworven Competenties (Ervaringscertificaat); het meten en waarderen van verworven competenties van medewerkers in bedrijven/organisaties. Het instrument EVC brengt de kennis en kunde in beeld die mensen opgedaan hebben in werk (maar ook in privé leven vrijwilligerswerk etc.). De essentie van EVC is erkennen dat leren niet alleen op school gebeurt, maar ook in andere leeromgevingen zoals de werkvloer. EVC beoogt deze competenties te waarderen en te erkennen zodat deze verzilverd kunnen worden in certificaten, vrijstellingen of diploma’s.

  • Door uw praktijkervaring bent u nog waardevoller als medewerker. Misschien werkt u op een hoger niveau dan u met diploma’s kunt aantonen. Of u werkt in een andere sector dan waar u voor bent opgeleid. Het Ervaringscertificaat is dan zeker iets voor u!
  • Het Ervaringscertificaat is een betrouwbaar en overtuigend bewijs van wat je kunt. Het gaat je helpen in sollicitatiegesprekken
  • Met het Ervaringscertificaat toont u aan wat u in de praktijk geleerd heeft. Het is uw eerste bewijs van wat u nu weet en kunt.
  • Een Ervaringscertificaat kan u tijd schelen. Op basis van uw Ervaringscertificaat kunt u vrijstellingen krijgen voor mbo- of hbo-opleidingen en is uw opleiding korter.
  • Het Ervaringscertificaat kunt u zien als een CV dat met bewijsmaterialen in onderbouwd en getoetst door erkende aanbieders. Het is dus officieel en betrouwbaar. Zo zullen mbo’s en hbo’s op basis van het Ervaringscertificaat makkelijker vrijstellingen geven voor een opleiding dan alleen een op basis van een CV. Ook werkgevers zullen het Ervaringscertificaat zien als een waardevolle aanvulling op je CV.

Doe de Quick Scan

Om te weten of een Ervaringscertificaat iets voor u is, kunt u een korte test doen. Doe de Quick Scan!

EVC-Procedure

Stap 1 Competenties in kaart brengen
De competenties worden in kaart gebracht onder begeleiding van een erkende EVC-aanbieder. In een portfolio wordt beschreven welke kennis en ervaring zijn opgedaan tijdens werk, opleiding of elders. Zoveel mogelijk bewijsmateriaal wordt verzameld. Bijvoorbeeld informatie over gevolgde opleidingen, cursussen, uitgevoerde projecten, functiebeschrijvingen, referenties e.d.

Stap 2 Beoordeling van competenties
Een deskundige (assessor) beoordeelt vervolgens de competenties. Deze worden vergeleken met één of meer kwalificaties, de eindtermen van de MBO of HBO opleidings waarvoor de EVC procedure wordt toegepast.

Stap 3 De ontwikkeling van competenties
De laatste stap in een EVC-procedure bestaat uit het maken van een persoonlijk opleidingsplan om de ontbrekende kwalificaties te halen. Dit kan zowel in de theorie als in de praktijk gebeuren. Voor werkenden wordt dit persoonlijk opleidingsplan in overleg met de werkgever samengesteld.

Duur en kosten
De procedures voor erkenning van verworven competenties door ongeveer drie maanden. De kosten bedragen € 900,- tot € 1.400,-.

Filmpjes Ervaringscertificaat

Meer weten en zien over het Ervaringscertificaat? Bekijk dit filmpje!

Advies

Het Leerwerkloket maakt de EVC-procedure makkelijker en kan u hierin adviseren. Wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs en maak een afspraak. Meer informatie over EVC is te vinden op www.kenniscentrumevc.nl.