> Girlsday 2014: donderdag 24 april!

Girlsday 2014: donderdag 24 april!

Datum: 
donderdag, 24 april, 2014

Meisjes ontdekken bètawetenschap en techniek!

Op donderdag 24 april 2014* vindt de landelijke Girlsday plaats! Een initiatief van VHTO om in samenwerking met bedrijven en scholen jonge meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta/techniek en ICT. Ze krijgen de kans een kijkje te nemen in de fascinerende wereld van bètawetenschap en technologie en ontmoeten (vrouwelijke) professionals die in deze sectoren werken.

Tijdens deze dag nemen meisjes deel aan excursies en/of doe-activiteiten bij uiteenlopende (technische) bedrijven en instellingen of technische afdelingen door heel Nederland. Op een leuke, interactieve én beroepsgerichte manier maken de meisjes op deze dag kennis met bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Waarom Girlsday?
Omdat meisjes in Nederland vaak geen goed beeld van bèta/technische opleidingen en beroepen hebben. En vaak kennen zij geen rolmodellen die werken in deze sectoren. Dat is jammer, want zo sluiten zij een wereld uit die zij niet kennen. Een wereld die zo veel mogelijkheden biedt. VHTO wil daarom dat jonge meisjes zich beter én breder oriënteren op hun toekomstige studiekeuze en streeft er naar de participatie van meisjes en vrouwen aan bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te vergroten.

Robots programmeren, zonnecellen testen, haaien ontleden, klokken lassen, DNA zichtbaar maken, apps ontwerpen, vliegtuigjes in elkaar zetten en camera’s bedienen: het gebeurt allemaal tijdens Girlsday op 24 april 2014!

Aanmelden
Bedrijven, science centers, (onderzoeks-)instellingen en scholen kunnen zich nu aanmelden voor Girlsday tot en met 31 maart 2014!

* Heeft uw school meivakantie op 24 april? Neem dan contact op met VHTO.

Lees de Girlsdaykrant 2013
Bekijk foto's en filmpjes van Girlsday 2013

Leerwerkloket: