> Informatiebijeenkomsten: omscholing in de bouw

Informatiebijeenkomsten: omscholing in de bouw

Datum: 
dinsdag, 11 maart, 2014 tot donderdag, 13 maart, 2014

Het Loopbaantraject Bouw & Infra en de EVC-centra Bouw & Infra organiseren op 11 en 13 maart 2014 informatiebijeenkomsten door het hele land. Doel van de bijeenkomsten is om werknemers in de bouw en infra te informeren over de kans om zich om te scholen naar een andere functie of alsnog een vakdiploma te halen. Werkgevers en P&O-functionarissen zijn ook van harte welkom. De koffie staat klaar om 18.45 uur. De bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur en eindigen om 20.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan door een bericht te sturen naar info@loopbaantrajectbouw.nl. Meer informatie: www.loopbaantrajectbouw.nl en www.evc-centra.nl.

Dreigende werkeloosheid is vaak een aanleiding om serieus naar de eigen kansen op (behoud van) werk te kijken. Werknemers in de bouw en infra hoeven dat niet alleen te doen. Zij kunnen gratis gebruik maken van de bedrijfstakvoorzieningen het Loopbaantraject Bouw & Infra en EVC-centra Bouw & Infra. Het Loopbaantraject Bouw & Infra geeft werknemers in de bouw en infra de mogelijkheid om zich om te scholen naar een andere functie. Dat kan een stap hogerop zijn, of een stap om te zorgen dat een werknemer tot aan het pensioen gezond en met plezier kan blijven werken. Ook als iemand arbeidsongeschikt dreigt te raken kan het Loopbaantraject helpen. De EVC-centra geven werknemers de mogelijkheid om werkervaring alsnog te verzilveren in een diploma.

Voor iedereen

Het Loopbaantraject Bouw & Infra is voor iedereen van elke leeftijd en elk niveau. De enige voorwaarde is dat de deelnemer werkt (of heeft gewerkt) volgens de cao voor de Bouwnijverheid en de werkgever premie voor hem afdraagt (of heeft afgedragen) aan het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Bouwnijverheid (O&O-fonds). Het advies en de begeleiding zijn gratis. Daarnaast betaalt het Loopbaantraject vaak mee aan opleidingen die voortkomen uit het advies. Een werknemer mag zich maximaal één keer in de vijf jaar aanmelden voor een loopbaantraject. Het doel is om zoveel mogelijk werknemers te behouden voor de bouw- en infrasector.

Waar?

Op dinsdag 11 maart in Amersfoort, Enschede, Doetinchem, Dordrecht, Hardenberg, Heerhugowaard, Leiden, Nieuwegein, Nuth, Oss en Veldhoven.
Op donderdag 13 maart in Bergen op Zoom, Diemen, Groningen, Holten, Leeuwarden, Nijmegen, Ruinen, Schiedam, Tilburg, Woerden en Zwolle. Bekijk de flyer voor de adressen.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een bericht te sturen naar info@loopbaantrajectbouw.nl.

Leerwerkloket: