> Nordic Working 10 oktober 2013 Exclusively online!

Nordic Working 10 oktober 2013 Exclusively online!

Datum: 
donderdag, 10 oktober, 2013

Gedurende Nordic Working 7 kun je in contact komen met 20 bedrijven en 10 gemeenten die geïnteresseerd zijn in jouw!

“Nordic Working 7” is een verzameling van bedrijven, gemeenten en EURES Advisers uit Scandinavië, Finland and IJsland die, in samenwerking met Nederlandse EURES Adviseurs, informatie en advies kunnen geven aan werkzoekenden en (sollicitatie) interviews door middel van chat sessies met werkgevers en vertegenwoordigers van gemeenten kunnen regelen. Daarnaast zullen er (life) forums met ervaringsdeskundigen worden georganiseerd.

Naast algemene mogelijkheden voor werk, wordt dit jaar specifiek aandacht gegeven aan banen in de gezondheidszorg, in het bijzonder aan specialisten zoals psychiaters en reumatologen.

Vooral in Noorwegen en Zweden zijn er gemeenten die graag nieuwe inwoners verwelkomen. Vooral mensen die een bijdrage kunnen leveren aan de lokale economie, bijvoorbeeld door zich te vestigen als zelfstandig ondernemer of een bedrijf over willen nemen, waardoor bijvoorbeeld de bakkerij open kan blijven.

Er zijn EURES Adviseurs uit de genoemde landen online om informatie en advies te verstrekken over wonen en werken in hun landen.

Daarnaast worden er door ervaringsdeskundigen informatieve presentaties geven over het onderwerp Europese mobiliteit. Zij delen hun persoonlijke ervaringen, die zeker interessant kunnen zijn voor (jonge) gezinnen. Denk hierbij aan zaken als (betaalbare) huisvesting en scholen. Ook kunnen ze je attent maken op de mogelijk valkuilen die soms onderschat of niet erkend worden, waar zeker rekening mee gehouden moet worden bij emigratie.

Om aan dit voor jouw kosteloze evenement deel te kunnen nemen is een computer met geluidskaart, eventueel een webcam en toegang tot het internet voldoende.

Tot en met 10 oktober a.s. kun je de deelnemende werkgevers bezoeken en hun bedrijfsprofiel en vacatures inkijken. Daarnaast kun je bij de deelnemende gemeenten kijken wat zij hun nieuwe bewoners en aanstaande ondernemers te bieden hebben.

programma

14.30 – 15.00: Mijn emigratie naar Noorwegen (NE) Marinella van Welsenes EURES Adviseur Drammen
15.00 – 15.30: Mijn emigratie naar Zweden (NE) Rob Floris EURES Adviseur Kalmar

Lees meer informatie voor bezoekers of registreer je direct voor Nordic Working.

Let op: Om een zo groot mogelijke kans te maken op een chat met een werkgever of met een vertegenwoordiger van een gemeente, zorg er dan voor dat je je vóór 21 september a.s. hebt geregistreerd

Leerwerkloket: