> Groningse jongeren inspireren voor Leren en Werken

Groningse jongeren inspireren voor Leren en Werken

Datum: 
donderdag, 10 december, 2015
Tijd: 
14:30 tot 16:00
Locatie: 
Harm Buiterplein 1
Jongeren aan een tafel in de buitenlucht

De gemeente Groningen organiseert op donderdag 10 december een Jongerenbeurs voor alle jongeren van 16 tot 27 jaar die zich oriënteren op hun toekomst. De jongerenbeurs is van 14.30 tot 16.00 uur aan het Harm Buiterplein 1. Met diverse voorlichtingen en een beursvloer vol informatiestands en vacatures hoopt de gemeente tegemoet te komen aan vraag en aanbod in stad en ommeland.

De jongerenbeurs is een kans voor jongeren die graag willen leren, werken of een combinatie van beide, om inspiratie op te doen voor leertrajecten, opleidingen en banen. De beurs is voor alle jongeren, met of zonder startkwalificatie (= een afgeronde havo- of vwo-opleiding of een basisberoepsopleiding mbo-2).

Voorlichting

Naast de beursvloer zijn er zes voorlichtingssessies die jongeren informatie geven over o.a. werken in Duitsland en een game waarmee uitzendbureau Unique kijkt of iemand geschikt is om te werken in een klantencontactcentrum. Onder andere het Alfa–college, Binn’nstad, GOA Publiek, Jumbo, Noorderpoort en het UWV zijn aanwezig op de beursvloer. Zij bieden de jongeren actuele vacatures en scholingsmogelijkheden aan.

Aanmelden

De deelnemende jongeren hebben zich van tevoren voor de beurs moeten aanmelden. Dit gebeurde onder andere door de jongerencoaches van de gemeente Groningen, Opleiding Binn’nstad en de werkcoaches van het UWV. Daarnaast is er op diverse social media aandacht aan besteed, waaruit ook aanmeldingen volgden.

Hoog

Het aantal werkloze werkzoekende jongeren in de gemeente Groningen is hoog. De gemeente wil hen onder andere via de beurs een steuntje in de rug geven op het gebied van scholing, werken en leren of het vinden van een betaalde baan. Andere initiatieven zijn bijvoorbeeld het landelijke project ‘Samen naar een werkende toekomst’, naast de persoonlijke begeleiding, coaching en toeleiding, re-integratie en samenwerkings-verbanden.