> Festival van het Leren 12 - 21 september 2014

Festival van het Leren 12 - 21 september 2014

Datum: 
vrijdag, 12 september, 2014 tot zondag, 21 september, 2014

Het Festival van het Leren is een landelijke campagne in Nederland die zich richt op het bevorderen van een leven lang leren. Daarnaast vormt het Festival een uitstekende aanleiding om duurzame lokale educatieve partnerschappen op te zetten.

Het landelijke Festival van het Leren wordt in 2014 gehouden in de week van 12 tot en met 21 september. Tijdens deze festivalweek organiseren bibliotheken, roc's, volksuniversiteiten, belangenorganisaties en andere instellingen in Nederland uiteenlopende activiteiten.

 De feestelijke, landelijke opening is op 12 september in Den Haag bij ROC Mondriaan, in samenwerking met Leerwerkloket Haaglanden.

Voor wie
Het Festival richt zich op alle burgers, ongeacht opleiding, leef- en werksituatie. Daarnaast is er speciaal aandacht voor het bereiken van groepen voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Het Festival wil juist deze groepen stimuleren om hun talenten te laten zien en hun competenties verder te ontwikkelen.

Topper, Leermeester en Internationale Prijs
Tijdens de opening van het Festival van het Leren worden er prijzen uitgereikt aan een Topper, een Leermeester en de Internationale Prijs, dit zijn de genomineerden.

De boeiende verhalen van Toppers, Leermeesters en Internationale Projecten van vorig jaar leest u in De oogst van 2013

Het Festival van het Leren is een wereldwijd initiatief van UNESCO.

Leerwerkloket: