> Promotiedag Transport en Logistiek

Promotiedag Transport en Logistiek

Datum: 
donderdag, 15 mei, 2014

Op donderdag 15 mei organiseert het Platform Transport en Logistiek Rivierenland de Promotiedag Transport en Logistiek in Geldermalsen. Op de promotiedag willen onderwijsinstellingen en bedrijven scholieren en andere belangstellenden laten kennismaken met de vele carrièrekansen en opleidingsmogelijkheden die de transport en logistieke sector bieden. Leerlingen van basis-, VMBO- en ROC-scholen uit de regio zijn uitgenodigd voor een speciaal programma tot 15.30 uur. Van 16.00 tot 18.00 uur is het evenement kosteloos toegankelijk voor publiek. De locatie dit jaar is Bouwmensen, Pand Revabo, Poppenbouwing 3 in Geldermalsen.


Programma

De bezoekers krijgen een compleet beeld van de diverse beroepen en opleidingen in de sector Transport en Logistiek. Vertegenwoordigers van instellingen, bedrijven en scholen staan klaar voor het geven van informatie en bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het werken in de sector is door deel te nemen aan allerlei activiteiten op het binnen- en buitenterrein. Er zijn bijzondere voertuigen (onder andere van Defensie) te bewonderen en er worden demonstraties verzorgd. Verder is er een bedrijfsbezoek mogelijk aan een van de bedrijven om kennis te maken met transport- en/of logistieke activiteiten. Gedurende een rondleiding van 45 minuten zien de bezoekers de dagelijkse praktijk van transport en/of logistiek.

De promotiedag heeft vorig jaar ruim 800 belangstellenden getrokken, dit jaar zijn al 1.000 aanmeldingen genoteerd van leerlingen van basisscholen (groep 8) en onderbouw voortgezet onderwijs.

Platform Transport en Logistiek Rivierenland

De werkgroep promotiedagen is onderdeel van Platform Transport en Logistiek Rivierenland, waarin diverse bedrijven, onderwijsinstellingen, brancheorganisaties en VNO-NCW Rivierenland zijn vertegenwoordigd. Het Platform Transport en Logistiek Rivierenland is in het leven geroepen om te zorgen dat goed opgeleide medewerkers in de regio beschikbaar zijn om het tekort door vergrijzing en vestiging van nieuwe bedrijven op te vangen. Gebeurt dat niet, dan ontstaat in de komende jaren een groot tekort aan personeel. Het Platform pakt het tekort aan logistieke medewerkers aan door steeds meer nieuwe beroepsopleidingen in de regio aan te bieden, het imago van het beroep en de branche te verbeteren, de instroom van leerlingen/werknemers te bevorderen en zij-instromers te plaatsen. Daarnaast wil het Platform de afstemming tussen onderwijs en de arbeidsmarkt in de sector verbeteren (ook MBO4/HBO), vindt er kennisuitwisseling plaats en wil men de sector transport en logistiek in de regio Rivierenland versterken. Deze activiteiten zijn van belang omdat Rivierenland op plaats 8 staat van de landelijke 10 van hotspots en zij deze positie graag wil verbeteren.

De Promotiedag Transport en Logistiek 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door POA RAAK, Regio Rivierenland, Provincie Gelderland, Bouwmensen, VTL, WAPR, ROC Rivor en vele andere bedrijven.

Datum: 15 mei 2014
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Locatie:
Bouwmensen, pand Revabo, Poppenbouwing 3, Geldermalsen
Doelgroep: Voor degenen die willen kennismaken met de vele carrièrekansen en opleidingsmogelijkheden die de transport- en logistieke sector bieden.
Kosten: Het evenement is gratis toegankelijk.

Leerwerkloket: