> Tel mee met Taal Festival: Hét congres over laaggeletterdheid en leesbevordering

Tel mee met Taal Festival: Hét congres over laaggeletterdheid en leesbevordering

Datum: 
maandag, 19 november, 2018
Tijd: 
10:00 tot 16:30
Locatie: 
Tel mee met Taal
Tel mee met taal.nl

Tel mee met Taal festival: Hét congres over laaggeletterdheid en leesbevordering

Hoe bereiken we meer mensen met taalproblemen? Waar hebben zij zelf behoefte aan? En hoe kunnen werkgevers investeren in taal op de werkvloer? Deze en nog veel meer vragen krijgen een antwoord tijdens het Tel mee met Taal Festival op maandag 19 november in Amsterdam. Met het Taalakkoord Werkgevers gaan we tijdens het festival in gesprek met deelnemende werkgevers. We laten zien wat investeren in taal op de werkvloer hen heeft opgeleverd. Zij vertellen over hun aanpak en als ondernemers onder elkaar wisselt u ervaringen uit.

Jos, Esther, Anke, Reinier en nog veel meer

We beginnen de dag gezamenlijk. De presentatoren zijn Jos Niels (zelf ex-laaggeletterd) en Esther van den Voort (moderator en comedian). Zij testen jouw kennis van de leefwereld van de doelgroep en introduceren je aan verschillende sprekers. Zo zullen Reinier van Zutphen (Nationale Ombudsman) en Anke Siegers (organisatiepsycholoog) hun visie op de aanpak van laaggeletterdheid delen. Ook laten we door middel van film en interviews goede voorbeelden zien uit de schuldhulpverlening, het klaslokaal en de wijk. Het geheel wordt omlijst door diverse kunstvormen. Een verfrissend, nieuw ochtendprogramma, dat de discussies op gang brengt!

Festivalstijl

Na de lunch start het middagprogramma. Dit jaar is dat in de stijl van een festival. Alle 15 zalen van theater De Meervaart worden benut voor bijna 50 verschillende presentaties, TED talks, workshops en debatten over diverse onderwerpen. Het team van Tel mee met Taal gaat bovendien in gesprek over de landelijke vervolgaanpak van laaggeletterdheid. Op de dag zelf beslis je welke sessies je wilt bijwonen. En netwerken kan de hele dag, op ons speciaal ingerichte netwerkplein. We beloven dat je vol inspiratie en nieuwe contacten terug naar huis gaat, zodat we samen laaggeletterden nóg effectiever kunnen helpen.

Bekijk het programma alvast en weet welke onderwerpen in de middag aan bod komen en wie (o.v.b.) de sprekers zijn.

Workshop Taalakkoord Werkgevers

Ook het Taalakkoord Werkgevers geeft een workshop tijdens het Tel mee met Taal festival. Vanuit het Taalakkoord Werkgevers delen meer dan 150 deelnemende werkgevers hun ambities en ervaringen.Het verbeteren van taalvaardigheid heeft op verschillende vlakken een positief effect: productiviteit gaat omhoog, kwaliteit van dienstverlening verbetert, kosten van ziekteverzuim gaan omlaag, innoveren gaat makkelijker en medewerkers gaan met meer trots en plezier naar het werk.
De workshop laat aan de hand van een sectortafel zien wat investeren in taal op de werkvloer de deelnemende werkgevers heeft opgeleverd. Door middel van een casus door Frank Smeets van DB Schenker wordt de noodzaak van een taalbeleid als je veel anderstaligen in je bedrijf hebt uitgelicht.

Je kunt je aanmelden voor het Tel mee met Taal festival. Deelname kost je niets, maar dat betekent niet dat het organiseren van dit evenement gratis is. We willen voedselverspilling en lege plekken in de zaal graag voorkomen. Daarom vragen wij je om je per e-mail (registratie@spitz.nu) af te melden als je onverhoopt toch verhinderd bent. Dit kan tot 48 uur van te voren. Zo maken we iemand anders blij met jouw plek en broodjes.

Aanmelden