> Veilig met Vaktaal

Veilig met Vaktaal

Datum: 
dinsdag, 4 september, 2018
Tijd: 
16:30 tot 20:00
Locatie: 
Fihuma Groep, Stadionweg 27, 3077 AN Rotterdam
yes we care

In de week van 3 september aanstaande vindt wederom de Week van de Alfabetisering plaats. Deze week staat volledig in het teken van taal en laaggeletterdheid. Het spreken van Nederlands is ook belangrijk voor de veiligheid op de werkvloer. Volgens de Stichting van de Arbeid is 5 tot 10% van de ongevallen op de werkvloer namelijk te wijten aan taalproblemen. Niet iedere werknemer durft ervoor uit te komen dat hij moeite heeft met de Nederlandse taal. Het kan helpen als dit bespreekbaar wordt gemaakt

Netwerkbijeenkomst dinsdag 4 september

Daarom organiseert de gemeente Rotterdam in nauwe samenwerking met Yes We Care en de Fihuma Groep de inspirerende netwerkbijeenkomst ‘Veilig met Vaktaal’ op dinsdag 4 september aanstaande. 

Wij zijn te gast bij de Fihuma Groep. Zij delen graag hun kennis en praktische ervaring ten aanzien van taal en veiligheid. Pieter de Boer van Aboma gaat in op praktijkvoorbeelden van miscommunicatie enFrank Kasel van Deltalinqs heeft tips voor betere taal op de werkvloer. 

Daarnaast komt u tijdens deze middag in contact met andere bedrijven die hier al werk van maken. We willen bedrijven de kans geven hun eigen ervaringen te delen met anderen, en tips en tricks bieden om de veiligheid te vergroten op de werkvloer. Hierbij ligt de focus op bedrijven in de technische sector in de regio Rotterdam, die veel met veiligheid te maken hebben. U wordt van harte uitgenodigd om een voorbeeld mee te nemen van uw veiligheidsinstructies. Een heuse taaljury zal deze beoordelen op begrijpelijkheid.  

Aanmelden