> Webinar voor werkzoekenden met een TOS

Webinar voor werkzoekenden met een TOS

Datum: 
woensdag, 13 november, 2019
Tijd: 
10:00 tot 10:30
Locatie: 
https://www.onlineseminar.nl/uwv/

'TOS? Nog nooit van gehoord!'

Een TOS (taalontwikkelingsstoornis) komt vaker voor dan autisme of ADHD, maar is in Nederland een nog vrij onbekende stoornis. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een TOS door leerproblemen en miscommunicatie vaak laagopgeleid zijn. Zwakke mondelinge en schriftelijke vaardigheden beperken hun kansen op de arbeidsmarkt en kunnen leiden tot ontslag.

Webinar

UWV vindt het belangrijk dat de dienstverlening voor iedereen toegankelijk is. Daarom zijn zij samen met jongeren met een TOS een webinar aan het ontwikkelen. Hierin wordt rekening gehouden met hun cognitieve vaardigheden en specifieke uitdagingen bij het zoeken naar werk. Op 13 november 2019 van 10:00 tot 10:30 wordt het webinar live uitgezonden. Na 13 november is het mogelijk om het webinar terug te kijken.

Ontwerprichtlijnen TOS

Samen met de jongeren en andere experts van bijvoorbeeld Kentalis, Werkpad en Gebruiker Centraal werkt het UWV aan ontwerprichtlijnen TOS. Met deze richtlijnen moeten organisaties hun digitale dienstverlening toegankelijker kunnen maken voor mensen met een TOS. Ook hoopt het UWV meer bekendheid te geven aan TOS.

Aanmelden 

Wil je meer weten over TOS of ken je mensen voor wie het webinar interessant is? Neem contact op met webinar@uwv.nl