Nieuws

> Feras Sehali is voorbeeld (voor andere) vluchtelingen. Succesvol aan het werk bij BWaste

Feras Sehali is voorbeeld (voor andere) vluchtelingen. Succesvol aan het werk bij BWaste

Feras Sahli krijgt kans bij BWaste, ICT

Feras Sahli heeft een jaarcontract bij BWaste in Eefde. Hij houdt zich op de Research & Developmentafdeling bezig met het bouwen van websites en het programmeren van software voor de partner in afvalverwerking. Hij werd door Marc van Zanten en Renate Smit van Deventer Werktalent voorgesteld aan BWaste. De klik was snel gemaakt.

“Ik doe enorm veel kennis op en ben blij met de kans die BWaste mij biedt”, vertelt de uit Syrië afkomstige Feras. Hij geeft aan blij te zijn met de ondersteuning die Deventer Werktalent heeft geboden. Naast zijn werk is hij nog bezig met een masteropleiding en een inburgeringscursus. Hij hoopt uiteindelijk samen met zijn vrouw en twee kinderen een verblijfsvergunning te krijgen. “Het zou mooi zijn als Feras werk, kennis en scholing hier een bijdrage aan leveren”, aldus werkmakelaar Renate Smit.

Uitstekend CV

Renate heeft BWaste bezocht om samen te kijken naar de mogelijkheden van maatschappelijk verantwoord ondernemen. P&O manager Annelies Wolf van BWaste vond dit heel prettig. “Renate kreeg zo een goed beeld van ons bedrijf, de sfeer en de medewerkers. Toen ik aangaf dat we nog iemand zochten voor de afdeling R&D heeft zij Feras voorgesteld. Het cv van Feras was namelijk uitstekend.” In Syrië had Feras jarenlange ervaring in de ICT en gaf daarnaast ook ICT-les op de universiteit.

Capaciteiten

Feras is eerst op basis van een proefplaatsing gestart en nu heeft hij een jaarcontract. “Ik ben erg blij dat ik nu weer aan het werk ben en mijn capaciteiten hier in Nederland in kan zetten”, aldus Feras. Hij is de Nederlandse taal steeds meer machtig. Op zijn afdeling, waar meerdere nationaliteiten werken, wordt ook veel Engels gesproken. “Ik pik zo snel twee talen op en dat is heel leuk.”

Innovatieve karakter

Annelies is nauw betrokken bij het wel en wee van Feras. Niet alleen weet ze wat er speelt op het werk, maar ook in zijn nieuwe woonomgeving in Deventer. Om de Nederlandse taal goed te leren, plannen ze wekelijks een moment samen in. “Als bedrijf vinden we sociaal ondernemen belangrijk. Het leert ons om op een andere manier te kijken naar mensen. Teams opgebouwd uit verschillende achtergronden (leeftijd en cultuur), geven verschillende inzichten en dit draagt bij aan het innovatieve, informele en ondernemende karakter van de afdeling en organisatie.” Feras hoopt dat zijn verhaal een voorbeeld is voor andere vluchtelingen die zoekende zijn op de arbeidsmarkt.