Nieuws

> Festival van het Leren

Festival van het Leren

DE MAAND VAN HET LEREN IS BEGONNEN

Met een feestelijke middag werd op donderdag 6 september in de Gieterij in Hengelo het startsein gegeven voor het Festival van het Leren. Het was niet alleen de Twentse kick off van het Festival, het was ook de landelijke aftrap. Dat gebeurde met een programma, bedacht door het Leerwerkloket Twente in samenwerking met Learn for Life en collega’s van het ROC van Twente en AOC Oost. Een gedenkwaardig programma dat eindigde met champagne. Meer dan honderd gasten brachten samen met de landelijk ambassadeur Leren en Werken, Mariska ten Heuw, de gastvrouwen van Theaterzaken en de organisatoren een toast uit op de maand september, die is uitgeroepen tot de Maand van het Leren.

Leren kan natuurlijk het hele jaar door. Maar zo nu en dan is het goed om er extra aandacht aan te geven. Om iedereen, die maar wil, kennis te laten maken met alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van leren en werken. Leren is voor iedereen. Hoe je ook leeft, wat ook je werkzaamheden zijn, of je makkelijk leert of juist niet…

Het Leerwerkloket Twente is al jaren actief om op verschillende manieren het Festival van het Leren in Twente onder de aandacht te brengen. Vorig jaar is het Leerwerkloket begonnen om organisaties in de regio te motiveren een projectteam Festival van het Leren te vormen. Dit projectteam, dat bestaat uit vertegenwoordigers van gemeenten, UWV, Bibliotheken, ROC van Twente, AOC Oost, Lezen en Schrijven heeft gezamenlijk het programma voor 2018 bedacht. Tijdens de kick off sprak Jenny Holtrop, teamleider Leerwerkloket, vol trots over de meer dan 70 workshops, die door de partners van het projectteam zijn georganiseerd en die in de maand september gratis gevolgd kunnen worden. Informeren en aanmelden kan nog steeds via: twente.lerenenwerken.nl

Tijdens de kick off werden - in de door het AOC Oost met prachtige boeketten aangeklede Storkzaal -   goede voorbeelden van een leven lang leren gedeeld. Er werden mooie voorbeelden getoond van informeel en formeel leren binnen een bedrijf. De gasten werden geïnformeerd over een nieuw initiatief: Twents Fonds voor Vakmanschap. Er was een paneldiscussie en de eerste exemplaren van het boek Ik Blijf Leren werden uitgereikt aan de aanwezige medewerkers aan het boek. De auteur Elise Slot schrijft in het voorwoord: “De mannen en vrouwen in dit boekje vertellen over hun vaak bijzondere keuzes en de groei die ze doormaakten. Persoonlijke verhalen, die samen een pleidooi voor blijvende kansen en mogelijkheden vormen.”

De gastvrouwen van de middag waren de vrouwen van toneelgroep Theaterzaken. Samen met hun pianist loodsten zij alles en iedereen op een  vlotte en vooral humorvolle wijze de middag door, waarmee het Festival van het Leren officieel is begonnen.

Gea Spiegelenberg, adviseur Leren en Werken Twente

Bekijk hier het fotoalbum van de kickoff van het Festival van het Leren. De foto's zijn gemaakt door Annina Romita van Tudor & Romita Fotografie + Beeld.