Nieuws

> Gelderland reikt 750ste scholingsvoucher voor techniek uit

Gelderland reikt 750ste scholingsvoucher voor techniek uit

Gedeputeerde Conny Bieze reikte 7 maart 2019 de 750ste scholingsvoucher van Leve(n) Lang Gelders Vakmanschap uit bij De Techniek Academie in Harderwijk. Met dit project wil de provincie het groeiende tekort aan vakmensen in de techniek aanpakken. Sinds de start op 6 mei 2018 hebben 750 deelnemers een bijdrage ontvangen voor een opleiding in de techniek. Dit meldt provincie Gelderland.

Werk maken van techniek

De provincie Gelderland zet 1,8 miljoen in voor Leve(n) Lang Gelderse Vakmanschap. Gedeputeerde Conny Bieze: ’Er is een groot tekort aan vakmensen in techniek. 3 van de 4 bedrijven hebben moeite om geschoolde technici te vinden. We moeten alle zeilen bijzetten om vakmensen in de techniek op te leiden voor de industrie van de toekomst.'

Vakmensen van de toekomst

Leve(n)lang Gelders Vakmanschap is een initiatief van provincie Gelderland. Samen met de vakbonden, brancheorganisaties en O&O fondsen wil de provincie de (om)scholing van vakmensen in de techniek stimuleren en kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt ondersteunen. Het scholingsproject richt zich op werkenden die zich willen omscholen en werkzoekenden zoals 45-plussers, jongeren zonder startkwalificatie en statushouders.

De Techniek Academie

De 750e scholingsvoucher is uitgereikt aan één van de deelnemers van De Techniek Academie in Harderwijk: een initiatief van FactorWerk Noord Veluwe, Veluwe Portaal en het Start College. Zij hebben een scholingstraject samengesteld van 12 weken voor instromers in de techniek. De deelnemers lopen stage bij een leerbedrijf. Het is de bedoeling dat ze na het scholingstraject bij de werkgever aan de slag gaan. Deze week zijn 13 nieuwe instromers gestart met hun opleiding aan De Techniek Academie.

Categorieën: