Nieuws

> Grote opkomst Leerwerkmarkt

Grote opkomst Leerwerkmarkt

Bezoekers en standhouders op de Leerwerkmarkt in Sliedrecht, georganiseerd door leerwerkloket Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en Leerwerkloket Drechtsteden

Ruim 110 vmbo'ers en werkzoekenden bezochten 16 maart de Leerwerkmarkt in Sliedrecht. Voor de derde maal hebben de Leerwerkloketten van Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en Drechtsteden de handen ineen geslagen om deze markt te organiseren. Doel was bedrijven en jongeren uit beide regio's die een leer/werkbaan zoeken, met elkaar in contact te brengen.

25 stands van bedrijven uit verschillende sectoren, zoals de bouw, installatietechniek, horeca, logistiek en het groen presenteerden hun vacatures en Leerwerkbanen. Eén van de scholieren geeft aan: ,,Ik ben mij nog aan het oriënteren op werk. Deze markt geeft mij een beter beeld over welke vacatures er zijn." Het detacheringsbedrijf Exho, gespecialiseerd in de binnenvaart, verwoordde prima de algemene indruk: ,,We hebben meerdere geschikte kandidaten gesproken waar we vol vertrouwen een vervolggesprek mee aangaan!"

Leven lang leren

Vorig jaar heeft deze markt 30 matches opgeleverd. Wethouder Hans Freije van de gemeente Gorinchem opende de markt en wees op het belang van een Leven Lang Leren, hét thema van de Leerwerkloketten: ,,Ik ben zeer verheugd over de grote opkomst van scholieren en de interesse van bedrijven. Ik hoop dat we het aantal matches van vorig jaar overtreffen."


Benieuwd wat het Leerwerkloket voor jou kan betekenen? Maak een afspraak.