> Kick off WSPR-Jong

Kick off WSPR-Jong

Werkwijze van WSPR Jong beleven

Hoe kun je beter kennismaken met wat WSPR (Werkgevers Servicepunt Rijnmond) Jong is en doet, dan de werkwijze zelf te ervaren? De kick off van WSPR Jong op 31 maart ging precies zo: Niet praten over jongeren en werkloosheid, maar wat gaan doen om de werkloze jongeren aan het werk te helpen. Met succes, want tijdens de kick off van WSPR Jong matchten alle aanwezigen samen 26 cv’s van werkloze jongeren op vacatures.

De ondertekening van een nieuw Rotterdams jongerenakkoord was het startsein voor de kennismaking met WSPR Jong. In de Trouwzaal van het Stadhuis zetten wethouder Maarten Struijvenberg en Michel van Leeuwen van Flanderijn Gerechtsdeurwaarders hun handtekening voor het jongerenakkoord. Daarmee belooft Flanderijn vier stageplaatsen en 2 garantiebanen voor jongeren te realiseren.

Match maken

De aanwezigen gingen in vijf groepen aan de slag met het matchen van vacatures. De ingrediënten: 26 cv’s, de vacaturekrant en het netwerk van alle aanwezigen. Daarmee werden de teams onder leiding van onder andere wethouder Maarten Struijvenberg en Marina Siebkes (directeur UWV) aan het werk gezet. De teamcaptains daagden de teams uit om hun netwerk in te zetten. Met als doel aan het einde van de bijeenkomst zo veel mogelijk matches gemaakt te hebben.

Dat binnen een half uur alle cv’s een passende vacature kregen, had niemand verwacht. Michel van Leeuwen, directeur Flanderijn is enthousiast: Er was een grote diversiteit en betrokkenheid. We ontdekten dat een toelichting bij een cv heel belangrijk is. Dat je zowel de wensen van de werkzoekende als de werkgever kent. Dan maak je de beste match.”

Marina Siebkes, directeur UWV, ontdekte de werkwijze en kansen van WSPR Jong. “De vacaturekrant bleek een heel handig middel tijdens het zoeken naar vacatures. Door nu zelf aan de slag te gaan merkten we dat het verhaal bij het cv en het waarom achter bijvoorbeeld een niet afgemaakte opleiding heel belangrijk zijn.

WSPR Jong denkt in mogelijkheden. Het is voor alle jongeren in de regio Rijnmond en dat is precies wat de kick off wilde laten zien. Er was ook een jongere aanwezig die ter plekke op een vacature werd gematcht. Hij kan aan de slag in de horeca.

Ron Kooren, algemeen directeur Albeda college concludeerde: “Het ging geweldig. Er zat heel veel energie in de groep waardoor we binnen no time de matches konden maken. Als we met deze inzet zo snel tot een resultaat kunnen komen, zouden we dit elke week moeten doen.”

Dat enthousiasme werd gedeeld. De aanwezigen waren het er over eens dat een structurele bijeenkomst voor WSPR Jong moet komen.

Een bijeenkomst die alle afdelingen, doelgroepen en organisaties overschrijdt om te komen tot hetzelfde doel: jongeren matchen op vacatures.