> Knokken voor jongeren

Knokken voor jongeren

Bedrijven laten knokken voor jongeren. Hoe deden we dat?

Honderd jongeren hadden zich vanuit ons netwerk aangemeld om deze ‘battle’ bij te wonen.
De jongeren zaten in een vierkant van rijen, de ‘ring’, in de zaal en zagen hoe er in die ring geknokt werd door bedrijven om hen enthousiast te maken voor hun organisatie.

De bedrijven, die zich hiervoor speciaal hadden aangemeld, knokten om beurten vol vuur op een ludieke manier om jongeren voor zich te winnen. Het was steeds weer een ware ‘battle’ waarin elke werkgever het beste van zijn krachten gaf onder luide toejuichingen van een enthousiast publiek.

Er werd in drie rondes geknokt die steeds afgesloten werden met een tip voor de jongeren om goed voorbereid de arbeidsmarkt te betreden. Na elke ‘battle’ konden jongeren hun hand opsteken als ze door het betreffende bedrijf ‘geraakt’ waren. Zij kregen dan een kaartje voor een gesprek bij deze werkgever bij diens stand op de BBL-infomarkt.

Het programma duurde een uur, waarna de jongeren enthousiast en gefocust de markt opgingen. Voor hen was dit een unieke manier om kennis te maken met verschillende bedrijven en uitgenodigd te worden voor een nadere kennismaking.
Ook voor de deelnemende bedrijven was dit een unieke manier om in contact te komen met jongeren en zich aan hen te presenteren.

Al met al een zeer geslaagde netwerkbijeenkomst met een opzet die naar meer smaakt…