> Medewerker personeelszaken inclusief examentraining

Medewerker personeelszaken inclusief examentraining

Omschrijving

Word ook medewerker personeelszaken met deze NTI-opleiding!
Wil je een rol spelen bij het werven en selecteren van medewerkers? Wil je (nieuwe) medewerkers introduceren en beoordelen? Wil je medewerkers adviseren over hun loopbaanontwikkeling en te volgen opleidingen? Dan is de opleiding Medewerker personeelszaken je op het lijf geschreven! Dankzij de opleiding Medewerker personeelszaken (MPZ®) van het NTI kun je al binnen een half jaar medewerker van een afdeling Personeelszaken worden! Je bent in het bezit van het officieel erkende diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Medewerker personeelszaken (MPZ®) is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Je ontvangt ook een studiehandleiding, waarin precies staat wat je moet doen.

Inhoud

De basisprincipes van een goede personeelsfunctionaris
De opleiding Medewerker personeelszaken (MPZ®) leert je de basisprincipes die nodig zijn om een goede personeelsfunctionaris (ook wel P&O-, PZ-, of HR-medewerker genoemd) te kunnen worden. De opleiding bestaat uit drie onderdelen:

  • Personeel, organisatie en communicatie: dit onderdeel behandelt onder meer het doel en de plaats van personeelszaken, personeelsplanning, werving en selectie.
  • Loonadministratie: dit betreft onder andere loonheffingen, het loonbegrip, verplichtingen van de werkgever en werknemer.
  • Arbeidsrecht en sociale zekerheid: in dit deel komen onder andere aan de orde: arbeidsovereenkomst, proeftijd en sociale wetgeving.

Opleiding Medewerker personeelszaken inclusief 3 examentrainingen
Tijdens de opleiding Medewerker personeelszaken (MPZ®) kun je 3 examentrainingen bijwonen. Voordat je naar de examentrainingen gaat, maak je thuis een proefexamen. Een docent inventariseert waar de fouten zijn gemaakt en welke opgaven extra uitleg nodig hebben. Deze onderwerpen komen tijdens de trainingen van 3 uur aan bod. Voorafgaand aan de examentrainingen kun je vragen stellen aan de docent op het forum. Je kunt er ook voor kiezen om de opleiding Medewerker personeelszaken zonder examentrainingen te volgen.

Registratie van PE-punten
Ben je ingeschreven in het Register Financieel Management? Dan kom je met het diploma van deze opleiding in aanmerking voor de registratie van PE-punten (studiepunten).

Toelating

Er is geen speciale vooropleiding vereist
Voor de opleiding Medewerker personeelszaken (MPZ®) is geen vooropleiding vereist. Indien je al in het bezit bent van het BKL-diploma krijg je vrijstelling voor de onderdelen Loonadministratie, Arbeidsrecht en Sociale zekerheid. Het niveau van de opleiding Medewerker personeelszaken is vergelijkbaar met mbo-niveau 3.

Examen

De erkende examens van Medewerker personeelszaken
Deze opleiding leidt op tot de erkende examens van Medewerker personeelszaken. Per module maak je een examen: Loonadministratie, Arbeidsrecht en sociale zekerheid en Personeel, organisatie en communicatie. Je kunt deze examens doen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Deze examenkosten worden niet bij het lesgeld opgeteld. De kosten worden apart door de Nederlandse Associatie voor Examinering in rekening gebracht.

Examenkosten

Bij de opleiding Medewerker personeelszaken horen 3 online examens. De kosten per examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering bedragen €139,-* exclusief BTW (21%). De examens worden dagelijks afgenomen op verschillende locaties binnen Nederland.

*Prijswijzigingen onder voorbehoud. Kijk voor de actuele prijzen van externe examens op de website van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Medewerker personeelszaken (MPZ®) hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35,- inclusief administratie- en portokosten.

Studieduur & lesgeld