Nieuws

> Mbo-opleiding voor dance-industrie

Mbo-opleiding voor dance-industrie

Door een samenwerking met The School of House is er voor het eerst in Nederland een mbo-opleiding die zich specifiek richt op de dance sector. Amsterdam staat internationaal bekend als dance capital, met een enorm aanbod in clubs, op feesten en festivals.

Het ROC van Amsterdam en The School of House zien de behoefte aan sterke krachten in de dance en werken samen aan een onderwijsaanbod dat de student uitdaagt en de sector verzekert van goed opgeleide vakmannen en -vrouwen. De leerlingen van de nieuwe opleiding volgen daarom een half jaar lang praktijklessen, die gegeven worden door professionals uit de dancewereld. Hier leren ze bijvoorbeeld hoe je een duidelijk persbericht schrijft, een festivalterrein opbouwt of een mooie videoclip in elkaar zet. Daarna volgt een stage van een half jaar bij een festivalorganisatie, zoals Mysteryland of Amsterdam Open Air. Vervolgens moet er examen worden gedaan.

Wethouder Kajsa Ollongren van economie heeft vandaag, zaterdag 9 juli, het startsein gegeven voor de nieuwe opleiding in de A’DAM toren bij partner School of House.

Droombaan

Wethouder Ollongren: “Dance in Nederland is een economie op zich, een fantastisch exportproduct. Dance is een vak, dus hebben we vakmensen nodig. ROC van Amsterdam en The School of House voelen dat feilloos aan en zijn een publiek-private samenwerking gestart om Nederland danceland aan de wereldtop te houden. Voor een carrière achter de draaitafel of achter de schermen: deze opleiding is de perfecte start van je droombaan in de dance.”

Categorieën: 
Mbo