> Moeite met lezen en schrijven?

Moeite met lezen en schrijven?

ROC Basiseducatie

ROC Nijmegen geeft in Nijmegen en verschillende regiogemeenten cursussen voor volwassenen met maximaal tien jaar schoolopleiding. Het gaat dan bijvoorbeeld om het (beter) leren van de Nederlandse taal, rekenen of computeren. Allemaal dingen die je in het dagelijkse leven nodig hebt om goed mee te kunnen in de Nederlandse maatschappij.

Iedereen leert in zijn/haar eigen tempo. Elk programma wordt op jouw niveau en leerwensen afgestemd. Je leert nooit alleen, maar altijd in kleine groepjes en met begeleiding. En dichtbij huis!

Locaties

De cursussen van ROC Nijmegen kun je volgen in:

Nijmegen, Beuningen, Wijchen, Groesbeek, Malden, Heumen/Mook, Millingen a/d Rijn, Ubbergen/Ooij.

Klik hier voor het cursusaanbod.

Contact

Wil je meer weten? Neem contact op met Team Educatie voor Volwassenen via 024 – 890 40 24 / 0900 - 9509 of via educatie@roc-nijmegen.nl. Of klik hier om je direct aan te melden.

Het Taalhuis

Het Taalhuis is een fijne plek in de bibliotheek waar je goede spullen vindt om te oefenen met taal. Iedere week is er een inloop-spreekuur. Dan zijn er Taalvrijwilligers die kunnen helpen. Het Taalhuis is voor nieuwe Nederlanders en voor Nederlanders die hier geboren zijn.  Je kunt er terecht voor:

  • Oefengesprekken met vrijwilligers
  • Leer- en oefenboeken
  • Taalspelletjes (ook digitaal)
  • Luisterboeken
  • Boekentips wanneer je start met Nederlands lezen
  • Informatie over taalcursussen en computercursussen  

En nog veel meer!

Locaties

Er zijn in Nijmegen 2 taalhuizen:

  • Het Taalhuis in Bibliotheek De Mariënburg is open op dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur.
  • Het Taalhuis in Bibliotheek Zwanenveld is open op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Het Taalhuis biedt gratis hulp.

Contact

Meer weten? Klik hier voor meer informatie, neem contact op met Marijke Buursen via 024 327 49 87 of mbuursen@obgz.nl.

STEP Nijmegen

STEP biedt een totaalpakket aan activiteiten voor anderstaligen, zowel mannen als vrouwen, om de Nederlandse taal en de vaardigheden te leren die nodig zijn om deel te nemen aan de Nederlandse samenleving. Bij STEP kun je de Nederlandse taal leren in je eigen tempo en op jouw niveau. Of je nu pas in Nederland bent of hier al langer woont, als je de taal beter wilt leren spreken, schrijven en lezen dan kun je bij STEP terecht. Je leert hier de alledaagse Nederlandse taal die je nodig hebt in veelvoorkomende situaties, zoals tijdens het boodschappen doen, gesprek met de huisarts of tijdens het zoeken naar werk of vrijwilligerswerk.

Bij STEP (Steunpunt Taal, Educatie & Participatie) kun je deelnemen aan verschillende lessen en activiteiten.

Contact

Heb je belangstelling voor één (of meerdere) van deze lessen of activiteiten? Dan kun je telefonisch contact opnemen via 024-3233235. Of klik hier om je direct aan te melden.