> Muaied vergroot zijn kansen

Muaied vergroot zijn kansen

De heer Muaied Al-Azeriej was werkloos geworden vanuit zijn werk bij PostNL. Hij wilde graag weer aan de slag in een technisch beroep. Daarom klopte hij aan bij het LeerWerkLoket.

Hieronder volgt een kort schriftelijk interview met Muaied:

Wie bent u en wat heeft u eerder gedaan?
Ik ben Muaied, geboren in Bagdad. Dat is de hoofdstad van Irak. Ik ben afgestudeerd als  technische ingenieur aan de universiteit van Bagdad. Helaas door de omstandigheden kon ik niet in Irak blijven. Ik ben sinds 2008 in Nederland. Gelijk ging ik aan de slag. Ik was altijd met ict bezig in Nederland. Ik heb de mogelijkheid niet gekregen om met mijn diploma aan de slag te gaan.

Hoe bent u in aanraking gekomen met het LeerWerkLoket Rijnmond en wat was uw vraag?
Mijn vrouw was bekend met het LeerWerkLoket. Door haar heb ik contact opgenomen met het LeerWerkLoket in Rijnmond.
In het verleden waren anderen ook geholpen door het loket.
Mijn vraag was of  ik in een technische bedrijf kon werken en of ik steun daarbij kon krijgen.
Ik zocht een leerwerk baan in de richting van de studie die ik al eerder had gedaan in Irak.

Wat heeft het LeerWerkLoket voor u gedaan?
Het LeerWerkLoket heeft mijn CV doorgestuurd  naar de juiste contactpersoon, mevrouw Nobels. Zij is arbeidsmarktcoach bij Metechnica BV.

Wat gebeurde er daarna? En wat doet u nu?
Mevrouw Nobels heeft mij uitgenodigd voor een gesprek en ik werd hartelijk ontvangen. Ik kreeg inderdaad de juiste hulp.

Ik vol nu een spoedopleiding tot een koelmonteur. Het is best zwaar omdat ik de taal niet helemaal onder de knie heb maar ik doe mijn best.
De opleiding is in Ede.
De opleiding gaat heel goed. Wij krijgen de juiste vakken. Alleen vind ik het te snel gaan. Maar zo gaat het met een spoedopleiding. Alles wordt gepropt.
Ik heb het reuze naar mijn zin. De praktijk is zeer makkelijk voor mij omdat ik veel al kan en weet.  Alleen met de theorie heb ik een beetje moeite. Maar met een digitaal woordenboek zal dat vast wel lukken.
 

Toelichting over het traject wat Muaied volgt:
Het betreft een opleiding  in de koeltechniek. Daarnaast gaat hij de komende maand bij Facilicom met behoud van uitkering aan de slag. Als het hem lukt is hij verzekerd van werk.
Facilicom is een verzamelnaam van een aantal bedrijven die onder dezelfde holding vallen. In feite gaat hij als koelmonteur voor Breijer werken. Dat is een installatietechnisch bedrijf.
Vanaf  januari gaat hij stage lopen bij Breijer. Bij goed functioneren krijgt hij in februari zijn contract.