> Netwerkbijeenkomst WSPR Jong

Netwerkbijeenkomst WSPR Jong

Tijdens de middag hebben 15 ‘nieuwe’ partijen uit het netwerk in 1 minuut de gelegenheid gekregen om hun organisatie te pitchen. Staand op een “zeepkist’ hebben we de organisaties gevraagd naar hun:

  • Unique selling point;
  • Doelgroep;
  • In welke gebieden/wijken ze actief zijn;
  • Wat ze in het netwerk komen brengen en halen.

Vervolgens zijn we met elkaar in gesprek gegaan met behulp van een bolletje wol. Dat werkt zo: de spelleider gooit het bolletje wol naar iemand in de groep en houdt zelf het begin van het bolletje wol vast, degene die de bol vangt vertelt de groep wat hij het netwerk te bieden heeft en gooit vervolgens de bol weer door naar de volgende speler. Op deze manier ontstaat er een spinnenweb, dit spinnenweb staat symbool voor het vaak onoverzichtelijke netwerkwerk wat om een jongeren heen staat. Wij als WSPR Jong willen de spin-in- het- web zijn om duidelijkheid en overzicht te geven aan ons netwerk.

Na het spel zijn we onder het genot van een drankje en een bitterbal verder aan het netwerken gegaan. De prettige samenwerking tijdens deze gezellige bijeenkomst vormt een goede aftrap om er met elkaar weer een mooi jaar van maken.

De volgende netwerkbijeenkomst zal in het teken staan van de BBL-info markt op 24 april 2018. Wij willen graag met 100 jongeren deze markt bezoeken, zodat Rotterdamse jongeren in gesprek kunnen gaan met werkgevers die een leerbaan aanbieden. Hierover leest u in de volgende nieuwsbrief.