> Nieuws

Nieuws

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Programmateam Leren en Werken juichend met ballonnen vanwege de verlengen van het programma.

Na een positieve evaluatie van het programma Leren en Werken heeft de ministerraad afgelopen vrijdag besloten om het programma de komende jaren verder te financieren.

03-05-2016 | Lees meer

De Onderwijsinspectie heeft een lijst gepubliceerd met mbo-opleidingen van onvoldoende kwaliteit. Op 1 mei zijn er 8 zeer zwakke mbo-opleidingen. Daarnaast zijn er op het overzicht 98 mbo-opleidingen opgenomen waarvan de examinering onder de maat is. Op het overzicht zijn deze per instelling opgenomen. De volgende actualisatie vindt plaats in juni 2016.

02-05-2016 | Lees meer

Het kabinet heeft met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat vluchtelingen met een verblijfsvergunning zo snel mogelijk zelfstandig, volwaardig en gezond aan het werk kunnen, naar school gaan of op een andere manier een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. Het Rijk stelt hiervoor ruim 500 miljoen beschikbaar.

02-05-2016 | Lees meer
Leren en Werken

In Nederland zijn er meer dan 138.000 jongvolwassenen (23- tot 27-jarigen) zonder werk of opleiding, met onvoldoende perspectief op verbetering van hun situatie. Iets minder dan de helft heeft geen startkwalificatie, naar hen gaan de meeste zorgen uit. Een deel is geholpen met relatief eenvoudige organisatorische oplossingen en extra advisering.

25-04-2016 | Lees meer
MBO-opleiding Mechatronica niveau 2 - Techniekfabriek - Leren werken, werkend leren

De TechniekFabriek van NedTrain is dé plek waar technisch treintalenten leren werken, en werkend leren. Bij de TechniekFabriek volg je een tweejarige MBO-opleiding Mechatronica niveau 2, gecombineerd met NedTrainspecifieke opleidingen, zoals veiligheid en kwaliteit. Hierdoor kun je als geslaagde leerling-monteur direct als volwaardige collega aan de slag bij NedTrain! 

25-04-2016 | Lees meer

Pagina's