> Nieuws

Nieuws

Het Nederlandse onderwijs presteert over het algemeen genomen goed. Nederlandse scholieren krijgen meer les dan hun leeftijdsgenoten in andere OESO-landen, met hun diploma zijn ze goed voorbereid op de arbeidsmarkt, en Nederlanders zijn minder vaak werkloos dan inwoners van andere OESO-landen met een vergelijkbaar opleidingsniveau. Dat blijkt uit het landenrapport van de OESO, Education at a Glance 2015.
 

25-11-2015 | Lees meer
Rijksoverheid

Het kabinet heeft het voornemen de Sociaal-Economische Raad (SER) komend jaar om advies te vragen over onder meer de flexibele inzet van mensen binnen organisaties.

23-11-2015 | Lees meer

Al bijna 150.000 mensen zijn door de sectorplannen geholpen. Zo schoolden werknemers zich om aan het werk te kunnen blijven, werden ze ondersteund zodat zij langer gezond kunnen blijven werken en werden werknemers begeleid naar ander werk. Dit is het tussenresultaat van de 76 sectorplannen die sociale partners en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitvoeren.

18-11-2015 | Lees meer
Associate's Degree

De associate degree-programma’s in het hbo staan op een kruispunt. Ze moeten gebruikmaken van de huidige politieke steun en hun bestaansrecht zo snel mogelijk bewijzen, aldus een nieuw rapport in opdracht van het ministerie.

17-11-2015 | Lees meer
MBO raad logo

Uit de eerste analyses van de benchmarkbouwsteen financiën in het mbo blijkt dat de mbo-scholen over het algemeen financieel gezond zijn.

17-11-2015 | Lees meer

Pagina's