> Nieuws

Nieuws

Vanaf volgend jaar kunnen studenten beginnen aan een Associate Degree aan het MBO College Airport: een tweejarige opleiding voor wie na zijn MBO een HBO-diploma wil halen. Volgens wethouder onderwijs John Nederstigt is Schiphol de motor van de Metropoolregio Amsterdam en hebben we grote behoefte aan een goed functionerend middenkader. Wie over een paar jaar deel wil uitmaken van dat middenkader, kan vanaf volgend jaar een Associate Degree halen aan het MBO College Airport in Hoofddorp.

31-07-2015 | Lees meer

Voor de verpleegkundigen is een geheel nieuw scholingsmodel ontwikkeld. De belangrijkste wijziging is dat de scholing nu uniform is. Dat betekent dat de lesstof nu in het hele land hetzelfde is. En ook het examen wordt voortaan centraal afgenomen. Ilse Hartgers, projectleider scholing herregistratie bij ROC Midden-Nederland legt uit dat alle verpleegkundige door het nieuwe scholingsmodel nu scholing van gelijk niveau krijgen. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid.

31-07-2015 | Lees meer

Een medewerker die regelmatig een opleiding volgt meldt zich minder snel ziek. Overheidsorganisaties die bezuinigen op scholing snijden zichzelf dus in de vingers.

22-07-2015 | Lees meer

Jongeren hebben vaker een baan dan een jaar geleden. In juni 2015 waren er 63 duizend mensen van 15 tot 25 jaar meer aan het werk dan een jaar eerder.

20-07-2015 | Lees meer
Automotor

De opleidingen Motorvoertuigentechniek van MBO Utrecht worden per 1 augustus 2015 samengevoegd met de opleidingen motorvoertuigentechniek van het Automotive College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein.

17-07-2015 | Lees meer

Pagina's