> Nieuws

Nieuws

Weener XL Werk en Inkomen neemt ESF Award in ontvangst

Het project Weener XL Werk en Inkomen won gisteren de ESF-Award. ESF (Europees Sociaal Fonds) zet in op re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, behoud en verbetering van deinzetbaarheid van werkzenden en ondersteuning van kwestbare werkzoekenden.

27-11-2015 | Lees meer
Ir. Noordhofprijs logo

De beste vakmensen in Zuidoost-Brabant in de sectoren bouw, metaal en mechatronica werden gisteren in het zonnetje gezet bij DAF. Het was de 26e keer dat de Ir. Noordhofprijs werd uitgereikt. Kyra Burhenne is de winnares in de categorie Junior Vaktalent en tevens de enige vrouwelijke genomineerde.

27-11-2015 | Lees meer

De minister van OCW heeft de mbo-scholen onaangenaam verrast met haar plannen om de scholen te verplichten het onderwijs op te knippen en in colleges vorm te geven om zo de onderwijskwaliteit te verbeteren. De MBO Raad verklaart dat de scholen niet zijn betrokken bij de plannen en er ook geen draagvlak voor is.

27-11-2015 | Lees meer
Jet Bussemaker

Studenten en docenten moeten zich thuis voelen in het middelbaar beroepsonderwijs en wat te kiezen hebben. Daarom worden ‘grote’ mbo-scholen in principe verplicht hun opleidingen te verdelen in zelfstandige 'mbo-colleges' met een duidelijk herkenbaar en samenhangend opleidingsaanbod dat goed aansluit op de regionale arbeidsmarkt. Aan het hoofd van deze colleges staat een collegedirecteur als aanspreekpunt voor de kwaliteit van het onderwijs, vergelijkbaar met een decaan in het wetenschappelijk onderwijs.

26-11-2015 | Lees meer
Evaluatie Passend Onderwijs

De meerjarige evaluatie van Passend onderwijs is vanaf nu te volgen via de website www.evaluatiepassendonderwijs.nl. Hier houden de onderzoekers de vorderingen in de verschillende deelonderzoeken bij en worden de uitkomsten gedeeld.

25-11-2015 | Lees meer

Pagina's