> Nieuws

Nieuws

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leren en Werken

In Nederland zijn er meer dan 138.000 jongvolwassenen (23- tot 27-jarigen) zonder werk of opleiding, met onvoldoende perspectief op verbetering van hun situatie. Iets minder dan de helft heeft geen startkwalificatie, naar hen gaan de meeste zorgen uit. Een deel is geholpen met relatief eenvoudige organisatorische oplossingen en extra advisering. Voor andere 23-plussers is dit niet voldoende. Voor hen zijn nieuwe oplossingen nodig, alternatieve opleidingsroutes en andere vormen van begeleiding.

25-04-2016 | Lees meer
MBO-opleiding Mechatronica niveau 2 - Techniekfabriek - Leren werken, werkend leren

De TechniekFabriek van NedTrain is dé plek waar technisch treintalenten leren werken, en werkend leren. Bij de TechniekFabriek volg je een tweejarige MBO-opleiding Mechatronica niveau 2, gecombineerd met NedTrainspecifieke opleidingen, zoals veiligheid en kwaliteit. Hierdoor kun je als geslaagde leerling-monteur direct als volwaardige collega aan de slag bij NedTrain! 

25-04-2016 | Lees meer
Blokken met letters

Amsterdam trekt ruim 23 miljoen euro uit voor de aanpak van laaggeletterdheid in de stad. Het geld is voor taallessen voor volwassenen. In de hoofdstad is ongeveer 16 procent van de beroepsbevolking laaggeletterd.

25-04-2016 | Lees meer
Minister Jet Bussemaker

Studenten met de juiste vooropleiding krijgen het recht om toegelaten te worden op een mbo-opleiding van hun keuze. De aanmelddatum voor het mbo wordt 1 april. Studenten die zich uiterlijk op die datum hebben aangemeld krijgen recht op een studiekeuzeadvies. Mbo-studenten krijgen binnen een jaar een bindend studieadvies.

25-04-2016 | Lees meer

Terwijl de meeste gemeenten hun hoofd buigen over de huisvesting van statushouders, moet de volgende stap ook genomen worden. School en/of werk is minstens zo belangrijk voor de  vluchtelingen met een verblijfsvergunning als een dak boven je hoofd. Amsterdam ruimde de zogenoemde matchingtafels in voor zo’n 40 jonge statushouders. De bedoeling is dat een gemeentelijke jobhunter ze koppelt aan een werkgever of opleiding.

21-04-2016 | Lees meer

Pagina's