> Nieuws

Nieuws

Appel op boeken

Hoogopgeleid, afgestudeerd en jong maar geen werk kunnen vinden.Veel jongeren in Amsterdam hebben te maken met dit probleem. Om dit terug te dringen heeft wethouder Kajsa Ollongren woensdag de B. Startup School geopend (BSSA).

08-10-2015 | Lees meer

Albeda College, Zadkine, de minister van OCW, de gemeente Rotterdam en het Rotterdamse regionale bedrijfsleven gaven op 1 oktober het startschot voor het Techniekcollege Rotterdam, dat per 1 augustus 2016 zijn deuren zal openen. Binnen deze samenwerkingsschool worden alle techniekopleidingen van de roc’s gebundeld. De school fungeert zo als één centraal punt waar studenten en bedrijven terecht kunnen.

De komende tijd zal meer duidelijk worden over de exacte vorm van het Techniekcollege Rotterdam, de rechtsvorm en de wijze waarop het samenwerkingscollege aangestuurd zal worden. 

07-10-2015 | Lees meer

In de regio Utrecht zijn er bijna 3.000 jongeren werkloos. Zij hebben moeite met het vinden van een stage of een baan. De Gemeente Utrecht, ROC Midden Nederland, Rabobank Utrecht en Brand New Job slaan daarom de handen ineen en organiseren op 16 oktober het event Utrecht Works. Het doel is simpel: de jongeren sterker maken en in contact brengen met werkgevers.

06-10-2015 | Lees meer
Maand van Leren en Werken september
Leerwerkloket: Leerwerkloket Rijnmond - Rotterdam, Leerwerkloket regio Zwolle

In het kader van de Maand van Leren en Werken besteedt Werken.fm extra aandacht aan thema's rondom leren en werken.

16 september was Werken.fm aanwezig bij het leerbanenoffensief in Zwolle. Beluister het interview of lees het verslag.

05-10-2015 | Lees meer

30 september organiseerde het horizon college een bak wedstrijd waarin leerbedrijven de beste speculaascake moesten maken. In de jury zat o.a. Robin Hoedjes een zeer succesvolle oud-leerling.

02-10-2015 | Lees meer

Pagina's