Nieuws

> Bedrijven bieden massaal stageplaatsen aan

Bedrijven bieden massaal stageplaatsen aan

De nieuwe regeling praktijkleren die werkgevers moet stimuleren tot het bieden van praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen voor jongeren blijkt een groot succes. Ruim 14 duizend bedrijven staan in de rij om jongeren een stageplek aan te bieden. Dat maakte minister Jet Bussemaker (Onderwijs) vandaag bekend. Totaal gaat het om zo’n 90.000 stageplaatsen. De bewindsvrouw stelt €205 miljoen beschikbaar voor bedrijven die praktijkleerplaatsen aanbieden.

In totaal hebben ruim 14 duizend bedrijven ruim 92.000 aanvragen ingediend voor een tegemoetkoming in de kosten die voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Het overgrote deel van de aanvragen komt uit het midden- en klein bedrijf.

Minister Jet Bussemaker is positief over de grote hoeveelheid aanvragen: “Het is en blijft belangrijk dat we studenten en scholieren de kans bieden om kennis en ervaring op te doen op hun werkvloer van morgen. We zien dat steeds meer bedrijven zich realiseren dat een investering in stageplaatsen, een investering is in de toekomst van hun bedrijf," aldus de bewindsvrouw.

Het betreft een structurele regeling, zodat bedrijven ook volgend jaar weer kunnen intekenen op de regeling voor stageplaatsen.

Rijksoverheid, 26 september 2014