Nieuws

> Bedrijven halen de toekomst in huis

Bedrijven halen de toekomst in huis

Beroepsonderwijs bedrijfsleven

Ruim 230.000 erkende leerbedrijven in Nederland leiden vakmensen van de toekomst op. Ieder jaar bieden zij bijna 500.000 mbo-studenten een stageplek of leerbaan zodat zij het vak in de praktijk kunnen leren.

In het mbo wordt opgeleid voor beroepen als kapper, loodgieter of kok. Nu de zomervakantie er weer aan komt, ronden veel studenten hun stage af. Bedrijven en mbo-instellingen in Nederland hebben zo opnieuw geïnvesteerd in het opleiden van jonge vakmensen.

Ophalen van stages en leerbanen

Van 27 juni tot en met 1 juli 2016 bezoeken adviseurs praktijkleren van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) zoveel mogelijk bedrijven in hun regio. Ze doen dit om ook voor volgend schooljaar weer zoveel mogelijk stages en leerbanen op te halen. Erkende leerbedrijven kunnen beschikbare plekken melden via www.s-bb.nl. Studenten kunnen vervolgens via Stagemarkt.nl een stageplek in hun regio en vakgebied zoeken. SBB is trots op bedrijven die meewerken aan het opleiden van vakmensen en roept bedrijven die nog niet opleiden op, zich te verdiepen in de voordelen van leerbedrijf zijn. Alle informatie hierover is te vinden op www.s-bb.nl/toekomstinhuis.

Gemeenschappelijk belang

Het beste leerbedrijf van Nederland 2015 is RIBW Brabant uit Tilburg. RIBW Brabant: ‘wij vinden het belangrijk om leerbedrijf te zijn, omdat we daarmee direct bijdragen aan het opleiden van kwalitatief goede mensen. Bij het opleiden zit een gemeenschappelijk belang: wij kunnen gebruik maken van de frisse ideeën en inbreng van stagiaires, stagiaires hebben de mogelijkheid om het vak in de praktijk te leren en de organisatie krijgt hiermee goede potentiele nieuwe medewerkers. Dit draagt allemaal bij aan goede cliëntenzorg voor onze cliënten”.

Categorieën: