Nieuws

> Budget scholingsvoucher voor werkzoekende bijna op

Budget scholingsvoucher voor werkzoekende bijna op

UWV

Het budget voor de scholingsvoucher voor werkzoekende is bijna op. U kunt nog steeds een aanvraag indienen maar er kan niet meer worden gegarandeerd dat u de voucher ontvangt. Heeft u al een aanvraag gedaan? Of wilt u een aanvraag doen? Lees hier wat dit voor u betekent.

Volgorde van in behandeling nemen

Alle aanvragen die bij UWV binnen komen, nemen zij in behandeling totdat het budget op is. Zij nemen deze in volgorde van datum binnenkomst in behandeling. Uw aanvraag moet dan wel compleet zijn. UWV kan dus niet garanderen dat u de voucher ontvangt. Dit geldt ook als u al een aanvraag heeft gedaan en aan alle voorwaarden voldoet. Als UWV uw aanvraag in behandeling heeft en het budget is op, dan sturen wij u een brief met een afwijzing. Op de laatste dag dat zij aanvragen in behandeling kunnen nemen, bepalen wij via een loting in welke volgorde ze deze aanvragen behandelen.

Wanneer krijgt u bericht op uw aanvraag?

U ontvangt de beslissing binnen 8 weken na de datum waarop UWV uw aanvraag compleet heeft ontvangen. Ze kunnen u niet tussentijds informeren over de status van uw aanvraag. U moet de schriftelijke beslissing afwachten.

De scholingsvoucher en andere regelingen van UWV

De scholingsvoucher voor werkzoekende is een tijdelijke subsidieregeling voor een opleiding richting een kansberoep of voor het behalen van een ervaringscertificaat. Als u de scholingsvoucher niet ontvangt, dan komt u misschien in aanmerking voor een andere regeling van UWV. Hiervoor gelden andere voorwaarden. Kijk voor meer informatie bij Voordelen voor een nieuwe werkgever op uwv.nl.