Nieuws

> Conferentie Leven Lang Ontwikkelen

Conferentie Leven Lang Ontwikkelen

leren en werken op llo conferentie

“Het is een publiek geheim; er zijn leerwerkloketten”, aldus Tof Thissen, algemeen directeur UWV WERKbedrijf op de conferentie Leven Lang Ontwikkelen.

Leren en Werken

Op 27 november kwamen zo’n vijfhonderd mensen naar Utrecht om te praten over de toekomst van een Leven Lang Ontwikkelen. Naast het plenaire gedeelte waren er bijna vijftig deelsessies waarvan er twee werden gegeven door Leren en Werken. Gera de Vries van het Landelijk Team vertelde over de Plusloketten en Leerwerkloket Rijnmond was zelfs met twee presentaties aanwezig. Jakolien van der Poel en Mariska Sengsily gaven een presentatie over de samenwerking met de bibliotheek van Rotterdam en Mary-Louise Hakbijl nam deel aan een TED Talk waarin ze met Capabel Taal inging op de vraag 'Met welke aanpak kunnen we statushouders (economisch) zelfredzaam maken zodat zij volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij?'

Snel opschalen met behoud van kwaliteit

Minister Van Engelshoven woonde ook enkele sessies bij en zei erg getroffen te zijn door het grote enthousiasme waarmee de sessie werden gegeven: “Er gebeurt al heel veel, maar ik wil nu graag horen van het veld wat mensen en opleiders nodig hebben. We willen er nu vaart in brengen en opschalen, met behoud van kwaliteit”.

Tijdens de conferentie is er een magazine gemaakt met een impressie van de dag. Dat magazine lees je hier.