Nieuws

> Consolid Amsterdam wint STOOF Leerwerkprijs 2015

Consolid Amsterdam wint STOOF Leerwerkprijs 2015

Stoof Opleiding en ontwikkeling flexbranche

Tijdens het STOOF-congresIntersectorale samenwerking: werkelijkheid of illusie? is de winnaar van de Leerwerkprijs 2015 bekendgemaakt. Consolid Amsterdam heeft de prijs van € 2.500 en de wisseltrofee gekregen voor haar specifieke wijze van opleiden en het feit dat het opleiden volledig in hun DNA zit. Geen plaatsing op de arbeidsmarkt zonder opleiding!

Naast Consolid Amsterdam, waren er nog drie genomineerden; Manpower Kerkrade, Randstad Techniek Vakschool en Start People Nijverdal. Alle vier de concepten verdienen een vermelding. Het was werkelijk een nek aan nek race tot afgelopen vrijdag. Een vakjury van werkgevers, vakbonden, opleiders en VNO/NCW MKB Nederland hebben de winnaar gekozen. Afgelopen vrijdag hebben alle vier de organisaties een pitch gehouden waarbij Consolid in deze laatste ronde van de procedure als winnaar werd uitgeroepen.

Winnaars stoof leerwerkprijs 2015/2016

Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) is het scholingsfonds voor de uitzendbranche. STOOF stimuleert, initieert en financiert met name leerwerktrajecten op mbo-niveau.

Sinds 2005 is het aantal opleidingen voor flexkrachten explosief gegroeid, te denken valt aan leerwerkbanen in de transport en logistiek, techniek, agrarische sector, bouw en binnen de zakelijke dienstverlening. STOOF hecht grote waarde aan de kwaliteit van opleiden, vandaar dat STOOF tweejaarlijks de Leerwerkprijs toekent aan de best opleidende flexorganisatie.

Tijdens het congres op 13 november 2015 hebben verscheidene partijen een inleiding verzorgd, zoals Ir. Anne-Wil Lucas, Tweede Kamerlid VVD; Prof. dr. Marc van der Meer, Universiteit Tilburg; Erik van der Liet en Charita Dundas van het Reflex lab. Allemaal gaven zij een eigen visie op intersectoraal samenwerken en de rol van scholingsfondsen. De visies liepen uiteen van een nationaal scholingsfonds tot  een tussenvorm, een ‘Kweekfonds’ over alle andere fondsen heen.  De congresgangers kregen bovendien een voordracht  van de cabaretier prof. dr. M. Willemse die een geheel eigen kijk heeft op intersectoraal samenwerken en O&O-fondsen. Thomas van Zijl van BNR Radio was als dagvoorzitter sterk in het verbinden van de verschillende programmaonderdelen.

Categorieën: