> Nieuws

Nieuws

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Regionaal nieuws

Een mbo-praktijkverklaring halen bij het erkende leerbedrijf Transcargo in Roermond. En dan ook nog een contract in de wacht slepen als logistiek medewerker. Dubbel succes voor Sven Derks en Sven Merx, die ondanks de coronacrisis konden doorgaan met praktijkleren.

28-07-2020 | Lees meer...
Regionaal nieuws

In mei 2019 startte de eerste groep Multiprofiel1.0. Een groep statushouders die opgeleid werden voor werk in de horeca, logistiek en installatietechniek.

28-07-2020 | Lees meer...
Landelijk nieuws

Studenten van zes verschillende pabo’s kunnen vanaf september 2020 kiezen voor een specialisatie voor het jonge kind vanaf de start van hun opleiding. Minister Van Engelshoven heeft hier ruimte voor gemaakt naar aanleiding van een motie van Kamerleden Heerema (VVD) en Rog (CDA). Deze motie roept op om een specifieke bevoegdheid voor het jonge of oudere kind wettelijk te regelen en per september 2020 te starten met pilots.

20-07-2020 | Lees meer...
Foto: uitreiking eerste praktijkverklaring Midden-Limburg
Regionaal nieuws

De pilot Praktijkleren met de praktijkverklaring in Midden-Limburg is ‘één van de 24 regionale pilots die door de ministeries van SZW en OCW zijn gestart en die worden begeleid door SBB en de Programmaraad. De belangrijkste partijen in het project zijn het voormalig sw-bedrijf Werk-Kom, het werkgeversservicepunt, UWV en de mbo-scholen Gilde Opleidingen en Citaverde College.

16-07-2020 | Lees meer...
Landelijk nieuws

Erkende leerbedrijven hebben ondanks de coronacrisis 99.000 stages en leerbanen beschikbaar voor mbo-studenten en werkzoekenden. Het gaat om stages en leerbanen die direct of in het nieuwe schooljaar beschikbaar zijn. Dat blijkt uit een tussenstand van een wervingsactie door SBB.

01-07-2020 | Lees meer...

Pagina's