Nieuws

> DOORZAAM introduceert Van Werk naar Werk-voucher

DOORZAAM introduceert Van Werk naar Werk-voucher

Veel uitzendkrachten zijn hun baan verloren vanwege de coronacrisis. Sectoren als horeca, luchtvaart, bloementeelt enz. hebben massaal afscheid genomen van hun uitzendkrachten, terwijl er in andere sectoren juist een schrijnend tekort is. Denk aan sectoren als zorg, transport, logistiek, distributie food en land en tuinbouw.

DOORZAAM heeft als doel uitzendkrachten voor de korte en lange termijn duurzaam inzetbaar te houden in een flexibele of vaste arbeidsrelatie. Zij zijn van mening dat ze in deze bijzondere situatie we ook iets moeten doen voor de uitzendkrachten die door de coronacrisis werkloos zijn geworden. Ze stellen Van werk naar werk vouchers beschikbaar.

DOORZAAM stelt Van werk naar werk vouchers ter waarde van €500 beschikbaar. Deze vouchers zijn voor uitzendkrachten die door de coronacrisis zonder werk zijn gekomen en de voucher kan ingezet worden voor een cursus, training maar ook voor training on the job, inwerkperiode of on-boarding bij de opdrachtgever of reguliere werkgever.

Hoe werkt het?

Per grootbedrijf mogen 100 en per mkb-bedrijf 50 van werk naar werk-vouchers aangevraagd worden mits u afdraagt aan SFU.

U maakt uw interesse in de van werk naar werk-vouchers kenbaar door een email te sturen naar info@doorzaamvergoedingenportal.nl met onderwerp ‘aanvraag Van werk naar werk-vouchers’.

Vervolgens ontvangt u, bij akkoord, van DOORZAAM een e-mail met daarin een link naar een Google form om een voucher voor uw uitzendkracht aan te vragen. DOORZAAM kijkt het formulier na en binnen 3 werkdagen hoort u of het akkoord is.

Voorwaarden

  • De uitzendkracht was werkzaam bij een uitzendorganisatie in Fase A of B | Fase 1-2-3.
  • De uitzendkracht heeft geen werk meer vanaf week 10 of later ten gevolge van de coronacrisis.
  • De uitzendkracht heeft een opleidingsniveau van maximaal MBO niveau 4.
  • De uitzendorganisatie draagt af aan SFU.
  • De uitzendorganisatie bepaalt of de voucher wordt ingezet voor een opleiding, het on-boarding traject of inwerktraject bij de inlener. De uitzendorganisatie biedt die vervolgstap(pen) aan die een herplaatsing van de werkzoekende uitzendkracht oplevert.
  • De voucher mag voor meerdere vervolgstappen gebruikt worden, tot een maximum van €500 exclusief BTW. Zoals een combinatie van een opleiding en inwerktraject bij de inlener.

Meer informatie en overige voorwaarden leest u op de website van DOORZAAM.