Nieuws

> Eritreeërs doen werkervaring op bij Arriva in Leeuwarden

Eritreeërs doen werkervaring op bij Arriva in Leeuwarden

Voorlopig is station Leeuwarden hun werkgebied. Negen jongeren uit Eritrea mogen arbeidservaring opdoen bij vervoerbedrijf Arriva.

Serviceteam Noordelijke Lijnen, zo gaat de groep de komende maanden door het leven. Ze zijn er om reizigers te helpen die de weg even niet weten, of assistentie willen bij de kaartautomaat of een poortje. Ook om achtergelaten bladen in zojuist gearriveerde treinen snel op te ruimen. Service verlenen, dat is hun taak.

"Iets teruggeven aan de samenleving’’, noemt Arriva-directeur Anne Hettinga deze opzet. De jongeren, die sinds vorig jaar september een scholingstraject volgen bij ROC Friese Poort, maken zo kennis met de arbeidsmarkt, raken meer thuis in de samenleving en vergroten hun kansen op betaald werk.

Blij

",Ik ben heel blij’’, reageert Germawit, een van hen. Ze is nu vier jaar en zes maanden in Nederland. Ze ziet er een mooie kans in.

Het team loopt in kleding van Arriva. De jongeren zijn ook welkom in de bedrijfskantine, waar ze contact maken met andere medewerkers. Op het station krijgen ze permanent begeleiding.

Het is volgens Arriva toeval dat het team uitsluitend uit Eritreeërs bestaat. Over een tijdje kunnen er andere mensen bij komen.

Arriva neemt de groep niet in dienst, maar ervaringen in andere delen van het land leren dat het zover wel kan komen. In de regio Oost zit iemand van een vergelijkbaar team inmiddels in een opleiding tot buschauffeur, vertelt woordvoerder Joyce de Vries.

Niet snel betaald werk

Landelijk biedt het bedrijf, waarvan het Nederlandse hoofdkantoor in Heerenveen zetelt, op ruim 5500 medewerkers plaats aan zo’n 230 mensen die op eigen kracht niet snel betaald werk vinden. Dat kan komen door een beperking, etnische achtergrond of langdurige werkloosheid. Zestig studenten zijn afgelopen jaar begonnen aan een chauffeursopleiding.

Volgens Hettinga zet Arriva sinds een paar jaar extra in op duurzaamheid, sociale arbeidsplannen en diversiteit. Het personeelsbestand moet een afspiegeling zijn van de samenleving.

Prestatieladder

"Het is de normaalste zaak dat mensen in kwetsbare posities meedoen’’, zegt Yuri Starrenburg van PSO-Nederland in Amstelveen. Zijn organisatie legt overheden en bedrijven langs een ‘prestatieladder socialer ondernemen’.

Volgens hem zijn er in de doelgroep veel "geschikte mensen’’ te vinden. "Je moet kijken naar wat ze kunnen.’’

Categorieën: