Nieuws

> Evita Zorg biedt starters en herintreders opleiding met baangarantie in de zorg

Evita Zorg biedt starters en herintreders opleiding met baangarantie in de zorg

Stethoscoop

Thuiszorgorganisatie Evita Zorg biedt 12 starters en zij-instromers met een verkort leer-werktraject een baan als Verzorgende (IG) niveau 3. De aankomende thuiszorgmedewerkers zijn vrijdag 8 januari gestart met een 2-jarige interne opleiding met baangarantie. Later dit jaar begint een groep nieuwe medewerkers aan een 1-jarige opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. Evita Zorg start met deze interne en verkorte beroepsopleidingen om het groeiende aantal zorgvragen aan te kunnen. Ook eerder leidde de Haagse thuiszorgorganisatie naar alle tevredenheid 30 thuiszorgmedewerkers intern op.

Pascal Noordover, operationeel directeur van Evita Zorg: “Aan de interne opleidingen nemen voornamelijk externe kandidaten zonder ervaring in de zorg deel. In samenwerking met de gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg neemt Evita Zorg hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om jongeren, zij-instromers en herintreders, die deels een uitkering ontvangen, een kans te bieden op een echte baan. Voor veel van deze nieuwe medewerkers gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling om aan de slag te gaan in zorg en een carrière op te starten.

Christina Colenbrander, aankomend verzorgende in opleiding uit Leidschendam-Voorburg: “Ik vind het geweldig om echt iets te kunnen betekenen voor mensen en help Evita Zorg graag om oudere mensen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis te laten wonen”.

Chantal Ekkel van het Werkgeversservicepunt gemeente Leidschendam-Voorburg: “De samenwerking met werkgevers vraagt steeds meer om creatieve maatwerkoplossingen vanuit de gemeente. Met de constructie die wij samen met Evita Zorg hebben bedacht om mensen vanuit een uitkeringssituatie in dit traject te laten instromen, spelen wij in op de behoefte aan flexibiliteit en risicobeheersing bij werkgevers. De drempel om mensen in de zorg aan de slag te helpen wordt letterlijk verlaagd”.

Baangarantie

De breed georiënteerde praktijkgerichte opleiding Verzorgende IG is opgezet door Evita Zorg. Na afronding ontvangen de deelnemers een erkend diploma Verzorgende IG niveau 3 met baangarantie bij Evita Zorg. De zorgverleners kunnen daarmee op veel plekken in de zorg aan het werk. De ‘leerlingen’ doen vanaf de start wekelijks 24 uur praktijkervaring op met ouderenzorg, somatiek, psychogeriatrie en terminale zorg. Dat kan in de thuiszorg zijn, maar ook in het particuliere verpleeghuis Martha Flora waar Evita Zorg mee samenwerkt. Daarnaast krijgen de leerlingen één dag per week les van een ervaren docent. Evita Zorg is een erkend leerbedrijf en werkt voor deze opleiding samen met opleidingsinstituut Oppstap. De lessen worden in kleinschalig verband gegeven in Evita Lokaal, het huis van de wijk in de Haagse wijk Benoordenhout, dat door Evita Zorg is opgezet. De interne opleiding wordt uitgevoerd onder intensieve begeleiding van ervaren zorgverleners.