Nieuws

> Festival van het Leren 2016

Festival van het Leren 2016

Festival van het Leren

Het Festival van het Leren wordt dit jaar van 12 – 23 september gevierd!

Komt deze periode niet uit? Geen nood, want: heel september is leven lang lerenmaand. Alle leven lang lerenactiviteiten in deze maand kunt u aanmelden en worden in de kalender geplaatst. Zet uzelf op de kaart! Aan u de keus: een spetterende actie, een klein-maar-fijn-event, een boeiende presentatie, een studiebijeenkomst, een proefles of …… we horen het graag! Samen geven we in september leven lang leren een stevige impuls!

Nominaties 2016: Toppers, Leermeesters en Internationale Prijs

Vanaf heden zijn nominaties weer van harte welkom! Er zijn enkele veranderingen ten opzichte van vorig jaar: de formulieren zijn vereenvoudigd en de criteria die de jury hanteert staan in de formulieren vermeld. Zo wordt nomineren nog makkelijker! Bij de Toppers zijn de categorieën vervallen. Hoofdaandacht van het Festival en ook van de nominaties ligt vooral op mensen voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Tevens wordt u dit jaar nadrukkelijk uitgenodigd tot inzenden van nominaties die te maken hebben met het leren van migranten en vluchtelingen. Deadline voor alle nominaties is 13 mei.

Uw Topper 

Toppers zijn volwassenen die geen doorsnee leercarrière doorliepen en die met creativiteit en doorzettingsvermogen barrières overwonnen om zich zelf te ontwikkelen. 
Nominatieformulier Toppers 2016

Uw Leermeester

Leermeesters (vrijwilligers of professionals) sporen anderen voor wie leren niet vanzelfsprekend is aan tot leren. Zij stimuleren mensen om barrières te overwinnen, zichzelf te ontwikkelen en actief in de samenleving te participeren. 
Nominatieformulier Leermeester 2016 

Uw kandidaat voor de Internationale Prijs

Deze Prijs gaat naar een vernieuwend overdraagbaar project op het gebied van volwasseneneducatie, dat zowel in Nederland als in een of meerdere andere landen aantoonbaar impact heeft. 
Nominatieformulier Internationale Prijs 2016   

Promotieartikelen

Ook dit jaar worden er weer gratis promotieartikelen ter beschikking gesteld. Vanaf mei kunt u deze weggevertjes via de website bestellen. 

Landelijke Festivaldag

Dit jaar op 16 september in Bibliotheek Breda. Volg de berichten.