Nieuws

> Genomineerden Beste Leerbedrijf Horeca 2015 bekend

Genomineerden Beste Leerbedrijf Horeca 2015 bekend

Luxe gedekte tafel met wijnglazen

De kanshebbers voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2015 zijn bekend. In totaal dingen ruim honderd leerbedrijven mee naar deze titel. De verkiezing is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen.

De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door SVH.  Ricardo Eshuis, directeur van SVH: ‘Leermeesters zijn onmisbaar voor het opleiden van jongeren die de horeca in willen. Daarom past deze verkiezing zo goed bij SVH, want het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca is ons belangrijkste doel.’ SVH wil de verkiezing verder uitbouwen en leermeesters en leerbedrijven een podium bieden om hun belangrijke en onmisbare werk aan de branche te tonen.

Bedrijven

De afgelopen weken konden mbo-scholen leerbedrijven aanmelden die zij willen nomineren voor deze titel. Nieuw dit jaar is dat niet alleen scholen, maar ook mbo-studenten hun leerbedrijf mogen nomineren. Eshuis: ‘Wie kan immers beter de leerbedrijven beoordelen dan de leerlingen die daar een deel van hun opleiding hebben genoten.’ Na het sluiten van de nominatieronde zijn 170 leerbedrijven genomineerd waarvan 105 ook daadwerkelijk aan de verkiezing zullen deelnemen. Na de drie beoordelingsrondes door BPV-coördinatoren, leermeesters en leerlingen zal de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca de top 3 uit het klassement bezoeken. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners, het onderwijsveld, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2013 en 2014. Aan de hand van de beoordelingscriteria zullen zij de winnaar bepalen, die net als vorig jaar bekend zal worden gemaakt tijdens de Horecava. Om het belang van de verkiezing te onderstrepen, zal de finale dit keer plaatsvinden in de Koksgilde Arena, aansluitend aan het NK Leerling-Leermeester op 12 januari 2016.

Prijzenpot

SVH heeft een aantal zaken veranderd aan de verkiezing om de interactie met de verschillende doelgroepen te vergroten en hen actief te betrekken bij de verkiezing. De leermeesters worden nog meer in de schijnwerpers gezet. Zo wordt er een ‘Razende Reporter’ ingezet en zullen social media nog actiever worden gebruikt om de verkiezing onder de aandacht te brengen. Ook het prijzenpakket is uitgebreid. De winnaar krijgt een opleidingsbudget van € 1000,- en mag een dag meelopen met een SVH Meester. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen in de nieuwe branchevaststellingcommissie en zo samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche. De nummers 2 en 3 van de verkiezing krijgen een opleidingsbudget van respectievelijk € 600,- en € 300,-.

Categorieën: