Nieuws

> Gratis IT-trainingen voor werkzoekenden met UWV@QuintAcademy

Gratis IT-trainingen voor werkzoekenden met UWV@QuintAcademy

UWV en Quint Wellington Redwood slaan de handen ineen om het dreigende tekort aan gekwalificeerd IT-personeel op te vangen. Met het initiatief UWV@QuintAcademy bieden ze werkzoekenden met een WW-uitkering kosteloos trainingen aan.

Uit onderzoek van UWV naar de werkgelegenheid in de IT-sector blijkt een groeiende vraag naar gekwalificeerd personeel,  met name op hoger beroepsniveau. “Deze sector ontwikkelt zich razendsnel. Het is daarom van belang om te investeren in instroom en opleiding van werknemers. Daarbij biedt de IT-sector ook instroomperspectief voor mensen in de WW, mits zij voldoende op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen”, zegt UWV-onderzoeker Kees van Uitert.  Door de samenwerking kunnen cliënten van UWV kosteloos deelnemen aan het open opleidingsrooster van Quint. Hierbij valt te denken aan trainingen op het gebied van IT Servicemanagement, Lean IT en Project Management. Quint stelt per opleidingssessie een aantal plaatsen beschikbaar. Werkzoekenden kunnen zich in overleg met hun UWV-adviseur en op basis van een passend CV aanmelden.

Veranderende markt

“Om in de behoefte van IT-expertise te voorzien en te anticiperen op de veranderende markt biedt Quint werkzoekenden de kans om kosteloos deel te nemen aan IT Management trainingen. De samenwerking tussen UWV en Quint slaat een brug tussen vraag en aanbod van personeel in een snel veranderende IT-arbeidsmarkt”, aldus Mireille van Kol, directeur Quint Academy. “Wij ondersteunen dit soort initiatieven, aangezien skills en vaardigheden van zeer groot belang zijn in de ICT-sector. Ze vergroten de kans om een baan te vinden, versterken de kandidaat en kunnen de mismatch op de arbeidsmarkt verkleinen. Daarnaast vergroten het netwerken en de contacten tijdens een training de kans op een baan”, aldus Marieke Duijndam, Landelijk Adviseur Werkgeversdiensten UWV.

Kijk voor meer informatie en de aanmelding op de website van Quint Academy.