Nieuws

> Jongeren aan de slag met Utrecht Works

Jongeren aan de slag met Utrecht Works

In de regio Utrecht zijn er bijna 3.000 jongeren werkloos. Zij hebben moeite met het vinden van een stage of een baan. De Gemeente Utrecht, ROC Midden Nederland, Rabobank Utrecht en Brand New Job slaan daarom de handen ineen en organiseren op 16 oktober het event Utrecht Works. Het doel is simpel: de jongeren sterker maken en in contact brengen met werkgevers.

Op 16 oktober vindt het event Utrecht Works plaats bij The Colour Kitchen in Zuilen. Na een kick-off moment volgen de jongeren diverse workshops. Hoe presenteer ik mezelf? Waar ben ik goed in? Hoe vertel ik over mezelf? Met deze vragen gaan ze actief aan de slag. Ook krijgen ze tips voor een goede sollicitatiebrief en CV. De gemeente Utrecht organiseert dan een stadsgesprek voor werkgevers, onderwijs en betrokkenen, om inspirerende ideeën op te halen om meer jongeren aan het werk te helpen. In de middag zijn er speeddates waarbij jongeren Utrechtse werkgevers ontmoeten. De jongeren passen direct toe wat ze in de ochtend hebben geleerd en leggen contacten voor een mooie stageplek, werkervaringsplek of baan in de buurt.

Sterker op de arbeidsmarkt

“Utrecht Works is een mooi voorbeeld van hoe onderwijs, overheid en bedrijfsleven samenwerken om jongeren kansen te geven hun talenten te ontwikkelen en succesvol te zijn op de arbeidsmarkt,” aldus Paul van Maanen, Voorzitter College van Bestuur ROC Midden Nederland. Annemarie van den Berg, directievoorzitter van Rabobank Utrecht, zegt over het event: “Werk is een bouwsteen in het leven van mensen. We vinden het daarom ontzettend belangrijk dat jongeren ervaring opdoen en hebben daarom het initiatief voor Utrecht Works genomen. Wat we willen bereiken is dat iedere jongere na het event sterker op de arbeidsmarkt staat. Daarnaast zou het natuurlijk fantastisch zijn als er verschillende stages en banen uit voort komen.”

Begeleiden naar een baan

Een deel van de jongeren is al klaar met hun MBO opleiding, maar heeft nog geen baan gevonden. Tijdens het event op 16 oktober worden 20 enthousiaste jongeren geselecteerd die een half jaar intensief begeleid worden naar een geschikte baan. Dit begeleidingstraject wordt verzorgd door het Utrechtse bureau Brand New Job.

Oproep aan Utrechtse bedrijven

Utrecht Works zoekt Utrechtse werkgevers. Het gaat om stages, werkervaringsplekken en banen op MBO niveau in verschillende richtingen. “Alleen samen met het bedrijfsleven kunnen we echt iets betekenen voor deze jongeren. Wij vragen Utrechtse werkgevers mee te doen. Samen werken we aan werk.” aldus Jeroen Kreijkamp, wethouder Utrecht.

Werkgevers kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden op utrechtworks.nl

Voor vragen of aanmeldingen kunt u contact opnemen met Joris Hoekstra, coöperatieadviseur Rabobank Utrecht,  via 06-10778347 ofG.C.M.Hoekstra@utrecht.rabobank.nl

Categorieën: