Nieuws

> Koning en koningin bezoeken Stenden Hogeschool in Emmen

Koning en koningin bezoeken Stenden Hogeschool in Emmen

Stenden Hogeschool

Dinsdag 17 februari brengen Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima een streekbezoek aan de Veenkoloniën in de provincies Groningen en Drenthe. Ze zullen de Stenden Hogeschool in Emmen bezoeken.Bij Stenden Hogeschool in Emmen wordt de rol van het hoger beroepsonderwijs in de sociaal-economische ontwikkeling van Oost Drenthe toegelicht.

Deze Euregio is door de ligging een belangrijke handelspartner van Duitsland en staat bekend om zowel de technische als chemische industrie. De hogeschool speelt hier op in met een onderwijsaanbod dat zoveel mogelijk aansluit bij de regionale behoefte aan hoger onderwijs, bijvoorbeeld op het gebied van toerisme, duurzame logisitiek en handel. Een van de thema's van het bezoek is 'van basisschool tot Master Polymer Engineering'. Het Koninklijk Paar spreekt met leerlingen van een basisschool, het middelbaar onderwijs en pabo-studenten over activiteiten om de belangstelling voor techniek in het onderwijs te stimuleren.

Stenden heeft nauwe banden met ondernemers uit de regio. Via toegepaste wetenschap werken nationale en internationale studenten aan de ontwikkeling van biocomposieten. Hierbij wordt de samenwerking gezocht met bedrijven die biocomposieten toepassen in hun productieproces. De Koning en Koningin krijgen uitleg van studenten aan de hand van praktijkvoorbeelden van onder meer een 'solar boat' en de constructie van een brug vervaardigd uit biocomposieten.

Het streekbezoek aan de Veenkoloniën wordt afgesloten op het Ondernemersplein van de hogeschool waar burgemeester Bijl een toelichting geeft op de ontwikkelingen in het centrumgebied van Emmen.

Het Koninklijk Huis, 2 februari 2015

Categorieën: