Nieuws

> Uitreiking Jongerenvoucher Achterhoek aan FN-Metaal

Uitreiking Jongerenvoucher Achterhoek aan FN-Metaal

Eric Mengers van Graafschap Re-integratie reikt de Jongerenvoucher uit  aan Dhr. Nijboer van FN Metaal

In het kader van het actieplan Jeugdwerkloosheid Achterhoek wordt in de periode van 1 oktober 2014 tot 1 juli 2015 de Jongerenvoucher Achterhoek uitgereikt. Deze voucher, ter waarde van € 1.250,-, is er voor werkgevers om te investeren in jong, Acherhoeks talent. Bij dit project zijn de werkgeversteams van de Achterhoekse gemeenten en het UWV actief  betrokken i.s.m. het Leerwerkloket, Graafschap Re-integratie, Ervaar je baan en  Achterhoek werkt.

Vorige week heeft Eric Mengers van Graafschap Re-integratie de Jongerenvoucher uitgereikt aan Dhr Nijboer van FN-Metaal.  FN-Metaal BV is een bedrijf dat zeer veel facetten van de metaal-, en kunststofbewerking aanbiedt aan diverse klanten. Elke medewerker heeft zijn of haar kwaliteiten en wordt optimaal ingezet binnen de mogelijkheden. Daarbij is de visie van de heer Nijboer ook zeer passend; hij gaat uit van de mogelijkheden van de individuele werknemer en beoordeelt ze niet op hun onmogelijkheden c.q. beperkingen. ”je komt hier niet om iets wat je niet kunt”, aldus F.Nijboer.

Daphne is een jonge vrouw, die na een aantal tegenslagen in haar schoolloopbaan via het School-Ex programma begeleiding heeft gekregen van Graafschap Re-integratie  bij het zoeken naar een passende baan. Via team marktbewerking van de Sociale Dienst Oost-Achterhoek  zijn Eric en Daphne in contact gebracht met FN-metaal. Tijdens een gezamenlijk gesprek gaf Dhr. Nijboer aan Daphne een kans te willen geven om als montagemedewerker aan de slag te gaan. Om Daphne als jonge medewerker te promoten is de ‘Jongerenvoucher Achterhoek’ ter waarde van € 1250,- euro ingezet. Dit is een middel om een werkgever te stimuleren om een jongere onder de 27 jaar in dienst te nemen. Eigenlijk had Daphne dit middel bij FN-Metaal BV niet nodig, maar de visie en werkwijze van de heer Nijboer mag wel degelijk beloond worden.

Daphne kan zich nu gaan richten op haar mogelijkheden en zal niet gefrustreerd worden in dingen waar ze altijd al niet goed in was. Daphne schetst het zelf in een recent gevoerd gesprek het mooiste: “Voordat ik bij FN-Metaal werkte, leek het of er constant een donkere wolk boven mijn hoofd hing. Nu kan ik thuis weer echt lachen, wat ik heel lang niet meer heb gekund.”

De jongerenvoucher

De jongerenvoucher is een financiële tegemoetkoming aan werkgevers om jongeren aan werk te helpen. De jongerenvoucher is een waardebon van € 1.250,- voor werkgevers die een jongere tussen de 18 en 27 jaar oud voor tenminste een half jaar en minimaal 12 uur per week in dienst nemen. De werkgever kan de jongerenvoucher naar eigen inzicht inzetten. Bijvoorbeeld om de loonkosten te verlagen voor het in dienst nemen van een jongere, te voorzien in (een deel van) de begeleidingskosten van de jongere of om eventuele scholingskosten te dekken die nodig zijn om de jongere “klaar te stomen” voor de werkplek.

Voorwaarden en informatie

Om in aanmerking te komen voor de jongerenvoucher, moet een werkgever uit Gelderland een vacature openstellen voor een jongere van 18 tot  27 jaar oud die woonachtig is in de regio Achterhoek. De werkgever moet de jongere een arbeidsovereenkomst bieden van minimaal 12 uur per week voor tenminste 6 maanden. Kijk voor de voorwaarden op www.jouwunit.nl

Wilt u ook een Jongerenvoucher aanvragen?

Voor meer informatie over de Jongerenvoucher  kunt u contact opnemen met het Leerwerkloket via: info@leerwerkloket-achterhoek.nl Zij zorgen ervoor dat u in contact wordt gebracht met het werkgeversteam in uw werkgebied.

Leerwerkloket: 
Categorieën: