Nieuws

> Van een uitkering naar een BBL opleiding met hulp van het Leerwerkloket

Van een uitkering naar een BBL opleiding met hulp van het Leerwerkloket

Een foto van Philip van der Ent van het LeerWerkLoket, Francien van der Meer en  Marcel van der Sluijs, algemeen directeur Hermeta

Francien van der Meer is na bemiddeling door het Leerwerkloket Alblasserwaard Vijfheerenlanden begin oktober gestart met een BBL-opleiding Logistiek medewerker bij Hermeta in Asperen. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Dit betekent één dag in de week naar school en vier dagen werken. Om Francien succes te wensen, bood Philip van der Ent van het LeerWerkLoket haar afgelopen week een bloemetje aan op haar nieuwe werkplek.

Samenwerking WerkWaard en LeerWerkLoket

De vacature voor medewerker in het magazijn werd begin september aangemeld door Hermeta bij WerkWaard. Die dag heeft Francien toevallig een gesprek met het LeerWerkLoket. Daarbij komt aan de orde dat zij ervaring heeft in een magazijn maar niet in het bezit is van een startkwalificatie. Ze wil graag een BBL opleiding volgen. Het LeerWerkLoket ziet mogelijkheden voor een match en na overleg met WerkWaard en Hermeta kan de functie ook ingevuld worden door een BBL-leerling.

Het verhaal van Francien

Francien van der Meer: “Begin dit jaar heb ik een uitkering moeten aanvragen. Ik heb navraag gedaan over eventuele omscholing of cursussen met vergoeding. Helaas is dit tegenwoordig niet meer mogelijk via het Uwv zelf. Ik kreeg het telefoonnummer van het LeerWerkLoket maar had er eerlijk gezegd geen hoge verwachtingen van. In de laatste week van augustus werd ik gebeld door het Leerwerkloket voor een aanmelding voor werk in het magazijn. Daarbij kreeg ik de mogelijkheid om een BBL-opleiding te doen in Asperen bij Hermeta. Ik werd gelijk enthousiast! Het Leerwerkloket heeft mijn cv doorgestuurd en de eerste week van september is er gelijk een afspraak gemaakt voor een sollicitatiegesprek met Nel Millenaar en Corry Meijdam van Hermeta. Philip van de Ent, van het Leerwerkloket, is mee geweest als begeleiding, en voor de eventuele zaken die geregeld moesten worden rondom de opleiding. Op 15 september kreeg ik het verlossende telefoontje '' je bent aangenomen''. Ik kon heel eerlijk mijn geluk niet meer op! ik wilde al jaren een BBL- opleiding volgen. Na het telefoontje is alles in een snel tempo gegaan. Ik heb het ontzettend naar mijn zin! Al mijn collega's zijn leuk en gezellig. Iedereen wil je alles leren, en als je een vraag hebt, helpen ze je gelijk. Ik ben Hermeta echt dankbaar voor deze kans. Ik laat deze kans niet ontglippen, en zorg dat ik mijn BBL-opleiding ga afronden in 2 jaar, en dat we er met z’n allen leuke en gezellige jaren van maken.”

Categorieën: