Nieuws

> Grote opkomst eerste netwerkbijeenkomst Leerwerkloket

Grote opkomst eerste netwerkbijeenkomst Leerwerkloket

Drie vrouwen staan bij een tafel met de Leren en Werken map erop

Op 5 november 2015 vond de eerste netwerkbijeenkomst plaats van het Leerwerkloket Alblasserwaard Vijfheerenlanden in het Da Vinci college in Gorinchem.  De mogelijkheden en kansen om werken en leren te combineren, stonden daarbij centraal.  Meer dan 70  vertegenwoordigers van scholen, bedrijven en organisaties waren aanwezig om zich te laten informeren en om onder het genot van een ontbijt met elkaar in gesprek  gaan.   

Wethouder Economische Zaken Eeuwit Klink van de gemeente Gorinchem, opende de bijeenkomst. Wethouder Klink: “De grote opkomst toont aan dat het onderwerp Leren en Werken leeft in onze regio. Bovendien is er veel bereidheid tussen partijen om elkaar op te zoeken en de samenwerking met elkaar aan te gaan.”

Sprekers

Sprekers waren onder andere Frank Willemen van het bedrijf Hermeta en Yoorick van Bree van het Platform Bèta Techniek. Frank Willemsen gaf onder andere uitleg over de kansen die Hermeta biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de samenwerking daarbij met het Leerwerkloket. Yorrick van Bree vertelde over ​ het project ‘Bouwen aan mensen’ waarbij  in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam  meer docenten kunnen doorstromen in vakgebieden Techniek.

Elone van Velthuizen met een andere spreker in gesprek

Elone van Velthuizen geeft een toespraakEeuwit Klink geeft een toespraak

Leerwerkloket

Het LeerwerkLoket is een initiatief van de Regionale Sociale Dienst Ablasserwaard en Vijfheerenlanden, het UWV werkbedrijf en het ROC da Vinci College. Het LeerwerkLoket is bedoeld voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers en geeft informatie, inzicht, advies en begeleiding omtrent alle vragen op het terrein van Leren en Werken. Bedrijven, scholen en organisaties die geïnteresseerd zijn in meer informatie over het Leerwerkloket kunnen telefonisch contact opnemen met Philip van der Ent 0183-650285 of een mail sturen lwl.av@lerenenwerken.nl.

Categorieën: