Nieuws

> HBO studenten enthousiasmeren voor de eigen regio

HBO studenten enthousiasmeren voor de eigen regio

Adviseur  van het Leerwerkloket Drenthe poseert met de banner van het Leerwerkloket. Op de banner staat: Leren en Werken Arbeidsmarktregio Drenthe. Iets voor jou? Investeren in kennis loont.

Match Day is een initiatief van Stenden hogeschool, stichting marketing regio Emmen, FC Emmen, VPB parkmanagement en expertisecentrum Plato. De organisatie ligt in handen van studenten van Stenden Hogeschool. Aanleiding voor het organiseren van deze Match Day is het gegeven, dat vele HBO afgestudeerden vertrekken uit de regio Zuid Oost Drenthe, omdat men denkt dat in de regio geen werk voor HBO afgestudeerden is.

Niets is minder waar! Vele regionale bedrijven (zoals o.a. Cross Point, Aareon, Wireless Value, Rohill) presenteerden vacatures voor HBO-ers. Het is in veler belang dat hoog-geschoolden in de regio aan de slag komen.

Deze middag was het Leerwerkloket Arbeidsmarktregio Drenthe ook aanwezig. Grietje Koudenburg en Henry Klok hebben gesproken met diverse studenten van Stenden hogeschool om ze te attenderen op de kansen op de arbeidsmarkt, websites om HBO-vacatures te vinden en hoe ze zich kunnen presenteren bij bedrijven, dus hoe ziet een CV en een sollicitatiebrief eruit.

Daarnaast hebben we contacten gelegd met diverse bedrijven en de naamsbekendheid van het Leerwerkloket vergroot. Het was een succesvolle middag!