Nieuws

> Werk3daagse 2016 Friesland

Werk3daagse 2016 Friesland

Puzzelstukjes

Op 21, 22 en 24 maart organiseerde het UWV Leeuwarden een Werk3Daagse. 250 werkzoekenden werden uitgenodigd om deel te nemen aan workshops ‘De eerste indruk’ en ‘Het sollicitatiegesprek’. Daarnaast kreeg iedereen de mogelijkheid om naar de kapper en visagist te gaan en om een professionele foto te laten maken voor het CV en LinkedIn. Aansluitend tracht het Werkgeversservicepunt van het UWV om voor iedere deelnemer een sollicitatiegesprek te regelen bij een werkgever.

Vanuit het Leerwerkloket is Imkje Bouma, Junior Adviseur, betrokken geweest bij de Wajongers die deel mochten nemen aan de Werk3Daagse. Deze jongeren zijn niet meegenomen in de reguliere workshops van de Werk3daagse, maar uitgenodigd op een eerder moment. In totaal waren er zeven enthousiaste deelnemers, die elk mee hebben gedaan aan twee workshops. Tijdens de eerste workshop heeft de groep kennisgemaakt en zijn hun kwaliteiten in kaart gebracht. Bij de tweede workshop was een collega van het Werkgeversservicepunt aanwezig en is besproken wat iedereen zocht op het gebied van werk (functie, locatie, aantal uren), maar ook hoe hun Wajong-uitkering hierop van invloed zou kunnen zijn. Voor de meeste Wajongers geldt, dat er sprake is van een beperking/belemmering, waardoor aanpassingen in de werkomgeving gewenst zijn. Hierbij kan gedacht worden aan een rolstoelvriendelijke omgeving of aan een werkgever waar veel structuur en enige begeleiding geboden kan worden.

Voor de derde afspraak werden de Wajongers allemaal individueel uitgenodigd. Eerst werd gewerkt aan het CV. Vervolgens kreeg iedereen de gelegenheid om een filmpje van zichzelf te maken, waarin zij zich presenteren aan potentiële werkgevers. De filmpjes zijn gemaakt door studenten van Present Promotions, van het Friesland College.

Op 22 maart, tijdens de reguliere Werk3Daagse, zijn de Wajongers bij het UWV geweest om hun filmpjes te bekijken en kennis te maken met de collega’s van het Werkgeversservicepunt, die de gesprekken gaan arrangeren. Daarnaast heeft iedereen gebruik kunnen maken van de aanwezige kappers en visagisten. Ten slotte heeft iedereen een foto laten maken door de fotograaf – wederom de studenten van Present Promotions, Friesland College – waardoor iedereen nu een mooie, representatieve CV met foto kan overhandigen aan werkgevers.

Momenteel is het Werkgeversservicepunt druk bezig om voor iedereen een gesprek te regelen bij een werkgever. Ieders enthousiaste houding, mooie CV en creatieve filmpje, zal mogelijk bijdragen aan een succesvolle afloop. De Wajongers zijn klaar om terug de arbeidsmarkt op te gaan!

Naast de begeleiding van de Wajong-groep, heeft het Leerwerkloket voor de Werk3Daagse contact gelegd met de ROC Friese Poort. Zij hebben kappers en visagisten geleverd, die tijdens de Werk3Daagse veel werkzoekenden èn UWV-collega’s hebben voorzien van een nieuwe look!

Leerwerkloket: